StoryEditorOCM
SportZADRANI SVE "POMELI"

Prvenstvo Hrvatske: Luka Škara iz Biciklističkog kluba Zadar najbolji kadet u Hrvatskoj!

Piše Ivica GJERGJA
9. lipnja 2022. - 18:14

 

Nastupom na Prvenstvo Hrvatske u cestovnom usponu održanom na Učki, članovi Biciklističkog kluba Zadar osvojili su četiri odličja. Tako je prvak Hrvatske u kadetskoj kategoriji postao Luka Škara, obranivši prošlogodišnji naslov. Noa Jolić Mustać u istoj kategoriji bio je drugi, nakon prošlogodišnjeg zlata u kategoriji do 15 godina. Obojica su pritom srušila kadetski rekord staze koji je do tada držao Fran Miholjević. Novi rekord je Škarin rezultat 19:42.

Luka Srbić se natjecao u kategoriji do 15 godina gdje je na stazi dugoj sedam km bio drugi (25:00). U istoj kategoriji Ivan Kokić zauzeo je peto mjesto (28:27) dok su Ante Barešić (32:30) i Roko Škara (34:45) bili sedmi i osmi. Junior Vinko Bulum je bio sedmi (38:57) na stazi od 14 km, čiji je početak bio u Matuljima, a pobijedio je Zadranin Nicolas Gojković, član talijanske momčadi Team Fratelli Giorgi koji je imao vrijeme 31:05. Drugi je bio Ian Peran, također nekadašnji član Zadra, koji vozi za slovenski Kranj.

U veteranskoj konkurenciji nastupili su Robert Buterin koji je bio treći u kategoriji iznad 50 godina, te Berislav Babić i Kosta Teofilov.

-Što reći zadovoljni smo učinkom naših biciklista, uveren sam da ćemo i dalje osvajati odličja i pokazivati na natjecanjima da Zadar ima odlične bicikliste i klub, kazao je predsjednik BK Zadra, Božo Kotlar.

24. travanj 2024 22:45