StoryEditorOCM
SportDOBRI REZULTATI

Prvenstvo hrvatske u hrvanju za žene: Zadrankama tri odličja!

Piše Ivica Gjergja
8. veljače 2022. - 12:36

Pojedinačno Prvenstvo hrvatske u hrvanju za žene u uzrasnim skupinama U-17, U-20, U-23 i seniorke za 2022. godinu održano je u Ludbregu. Na njemu je sudjelovalo četrdesetak natjecateljica iz desetak hrvačkih klubova, a HK Zadar predstavljale su tri djevojke.

Tako su u kadetskom uzrastu U-17 boje kluba branile do 61 kg Marijana Šumski, a do 69 kg Anabela Radoš dok je u juniorskom uzrastu U-20 do 59 kg hrvala Cvita Sikirić.

Zadarske djevojke ostavile su odlične rezultate, pa je tako Marijana Šumski ulazno godište kadetskog uzrasta, ali uz četiri vrlo naporne borbe osvojila je brončanu medalju.

Anabela Radoš debitirala je na ovom natjecanju i tek nakon par mjeseci treninga potvrdila svoj potencijal u odlično odrađenim borbama protiv dvije naše reprezentativke te je i ona osvojila brončanu medalju. Cvita Sikirić je pak nakon duže pauze od treninga pokazala kvalitetu za koju smo bili sigurni da je ima s obzirom na to da je prije nekoliko godina bila nadomak reprezentaciji, a na ovom je natjecanju postala viceprvakinja Hrvatske.

Djevojke su nastupile pod vodstvom trenera Vladimira Menčika i Krešimira Zurića.

- Ovim rezultatima potvrdili smo vrlo uspješan rad i u ženskom hrvanju kao što smo prije par mjeseci isto tako potvrdili i u kategoriji muškog hrvanja. Nadamo se kako će ova natjecateljska godina biti još uspješnija od prošle u kojoj nam je zbog Covida bilo otkazano veliki broj natjecanja. Svoj rad u klubu nastavljamo kao i do sada a svima koji se žele okušati u hravnju želimo dobrodošlicu u naš klub na Bokanjcu - vidno zadovoljan ostvarenim kazao nam je trener Hrvačkog kluba Zadar, Vladimir Menčik.

19. travanj 2024 01:43