StoryEditorOCM
SportZAVRŠNI TURNIR

Prvenstvo Hrvatske u vaterpolu za kadete na bazenu Višnjik: Zlato za Medvjede, nagrada za fair-play pripala VK Zadar 1952!

Piše HVS
20. ožujka 2022. - 16:46

Zagrebački Medveščak novi je prvak Hrvatske u uzrastu kadeta! Medvjedi su istinski suvereno ‘prokrstarili’ protekla četiri dana zadarskim bazenom u Višnjiku koji je bio poprištem završnog turnira Prvenstva Hrvatske.

Tri uvjerljive pobjede u skupini, pa nakon toga i u polufinalu protiv Jadrana (16:8), da bi nadmoć iskazali i u nedjeljnom finalu protiv splitskog Mornara BS (13:6).

image

Prvenstvo za kadete - Mornar

Hvs

Splićani su ‘svoj’ trenutak u finalu imali samo u početku, otvaranju susreta kada su poveli 1:0. Sve ostale minute su pripale Medvjedima. Zrcali se to uostalom i u rezultatu nakon druge četvrtine (6:2), a koji je jasno naslućivao epilog. Razliku su Medvjedi održavali i tijekom treće četvrtine, da bi u zadnjih 7 minuta uslijedio i završni pritisak mladih Zagrepčana za i više no uvjerljivo i zasluženo osvojeno zlato i naslov kadetskih prvaka države.

image

Prvenstvo za kadete

Hvs

Toni Sule (Medveščak) je ponovo bio najbolji strijelac utakmice (5 golova). Kod srebrnih mornarevaca najbolji je bio Nardo Dragaš (4 pogotka).

Brončane medalje su otišle u Zagreb, u redove mladostaša koji su bili također vrlo uvjerljivi u borbi za treće mjesto protiv Jadrana. Momčad koju su u skupini pobijedili 12:6, sada je Mladost svladala sa samo malo manjom razlikom, 11:7. Već početkom druge četvrtine je bilo 5:1 za mladostaše, te su tu razliku pogodaka manje-više Zagrepčani i održavali do kraja susreta.

image

Prvenstvo za kadete - Nikola Batoš

Hvs

Prije utakmica za kolajne, odigrani su i susreti za poredak. Peto mjesto je osvojilo Primorje EB koje je pobijedilo Jug Adriatic osiguranje 15:13, dok je u utakmici za 7. mjesto Solaris pobijedio Zadar 1952 s tri gola razlike, 12:9.

Po okončanju natjecanja, udijeljena su i pojedinačna priznanja. Najboljim igračem Prvenstva Hrvatske proglašen je Toni Sule (Medveščak), dok je najbolji vratar Nikola Batoš (Medveščak). Nagrada za fair-play je pripala VK Zadar 1952.

image

Prvenstvo za kadete

Hvs
25. travanj 2024 01:30