StoryEditorOCM
SportVOLI I HOKEJ

Prvi golman juniora u HNK Zadar, Michael Kulaš rođen je i odrastao u Kanadi: "Danijel Subašić i Dominik Livaković, najbolji su hrvatski vratari!"

Piše HNK Zadar
9. listopada 2020. - 12:19

Netko tko se rodio i odrastao u Kanadi (Concord, sjeverno od Toronta) i rano zavolio nogomet, pa k tome i postao vratar, te odabrao Zadar za svoj razvoj, doista nije mogao bolje izabrati.

- Sve je tu u Zadru! Moji baka i djed, trenutačno i roditelji i mlađi brat, klub, te sjajno okružje u lijepom gradu u kojemu su ponikli i razvijali se i Danijel Subašić i Dominik Livaković, dvojica najboljih hrvatskih nogometnih vratara - govori Michael Kulaš, jedan od vratara HNK Zadar, inače podrijetlom iz Gorice. 

Michael je rođen 2002., visok je 190 centimetara i od rujna je član HNK Zadar. Prvi je vratar u juniorima, a pričuvni u seniorima! Prethodni mu je klub bio FC Glen Shields iz Concorda, klub s nekih 30 godina postojanja.

- Igra se nogomet, igra... Hokej? Kao dijete nešto sam igrao, ali kako se brat opredijelio za nogomet, pošao sam i ja. Odmah sam bio vratar, zavolio sam tu ulogu.

Sve klupske selekcije u matičnom klubu Michael je prošao, a kako je bio uvršten i u različite šire selekcije, dobio je prigodu nastupati u Europi.

- U selekciji LIAC New York (napomena: LIAC je talijansko-američka liga u "socceru", kako Amerikanci zovu europski nogomet) nastupao sam na utakmicama u Viareggiju. Vodio nas je Joe Balsamo, a utakmice su bile dio kampa.

I onda - Zadar!

- Razgovaro sam s trenerima i dali su mi preporuku da karijeru nastavim u Europi. Rekao sam već zašto je Zadar prvi izbor, govori Michael koji je član skupine klupskih vratara s kojima radi Krešo Jaklin.

- Dobro je, treniramo, igramo... a polako učim i hrvatski.

Gradom se kreće biciklom, upoznaje ljude, ulice, trgove...

- Ovdje je tako lijepo!

Michael se već izjasnio o tomu tko su za njega najbolji hrvatski vratari. A svjetski?

- Ederson Santana de Moraes, Brazilac u Manchester Cityju. Volim njegov stil, ima eksplozivnost, dosta je smiren, ima autoritet, ističe Michael koji je za fotografiranje, pomalo iznenađujuće, nabavio i - hokejaški dres!

- Ha, ha, ha... u Kanadi nisam nikad nosio ovakav dres. Eto, morao sam doći u Zadar pa navući pravi dres Toronto Maple Leafs. Valjda će jednom i u Zadru - pasti snijeg!

Ipak, Michael je pravi nogometaš. Jednog dana možda i Vatreni, tko zna...

27. travanj 2024 01:42