StoryEditorOCM
SportIGRAT ĆE SE I U ZADRU

Prvi put se tenisko prvenstvo Hrvatske održava van Zagreba

Piše Zadarski.hr
6. siječnja 2018. - 10:29
dht fb

Odlukom Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza 2018. godine prvi put otkada se održavaju dvoranska prvenstva u tenisu  Zagreb nije domaćin već je ta čast pripala gradovima Ogulinu, Osijeku i Zadru. Svaki od navedenih gradova je dobio priliku organizirati dio prvenstva. S obzirom da Ogulin trenutno ima najbolju tenisku dvoranu u Hrvatskoj dobio je organizaciju četiri državna prvenstva, a organizacija najjačeg prvenstva- kategorija dječaka do 14 godina starosti  pripalaje upravo Teniskom klubu Ogulin.

Na prvenstvu sudjeluju igrači koji su za Hrvatsku dvije prethodne godine na ekipnim prvenstvima Europe osvojili naslove europskih prvaka. O jakosti prvenstva svjedoči i činjenica da 7 igrača ima međunarodni razred što znači da su na europskoj rang listi svrstani među prvih 50 igrača Europe.

No, nije samo teniska dvorana ono čime se tenisači u Ogulinu ponose.Iznad svega to su i rezultati koje postižu igrači TK Ogulin. Pogled na teniske rang liste HTS-a pokazuje da se nalaze u svim kategorijama u sam vrh hrvatskog tenisa.

Prvo natjecanjedo 14 godina počinje već ovaj vikend od 6.-9. siječnja 2018 godine.

Prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore do 16 godina će se održati 20.-23. siječnja, vikend poslije toga je prvenstvo za seniorke 27.-30. siječnja, dok će drugi vikend u veljači u Ogulinu biti održano prvenstvo za juniorke do 18 godina.

19. travanj 2024 09:39