StoryEditorOCM
SportODLIČNA VIJEST

Prvi u Zadarskoj županiji: MNK Pakoštane će igrati Drugu malonogometnu ligu HNS-a!

Piše Ivica Gjergja
9. rujna 2022. - 19:00

 

Divna vijest odjeknula je nogometnim Pakoštanima. Iz HNS-a, točnije Komisije za mali nogomet, dobili su obavijest da su od ove jeseni članovi Druge HMNL. Sve je u Pakoštanima razveselila ova vijest, a posebno predsjednika MNK Pakoštana Luku Šarina:

-Evo smo dobili ono što smo tražili! Vjerujte,  smo zadovoljni, radosni i osjećamo se kao pobjednici. Igrat ćemo u sustavu Druge MNL. Već kao i što sami znate mi se „tučemo“ dugo vremena da igramo ligu HNS-a, pa smo tako potegli i godinu dana igrali u seniorskoj konkurenciji ligu Šibensko – kninske županiji. Igrali kvalifikacije za tu Drugu ligu i nismo prošli, a s juniorima ligu Dalmacije. U obje smo bili uspješni - drugi u seniorima i prvi u juniorima, dobili smo i priznanje, a evo sada i mjesto u Drugoj ligi. Pa kako nećeš biti zadovoljan, pita se predsjednik Šarin.

Iako niste prošli u kvalifikacijama, čime su se u Komisiji vodili da vi budete novi član?

-Pa mi ćemo konzumirati ovu Odluku komisije sigurno, počeli smo se spremati, a uvjeren sam da su se vodili time jer smo dobro posložen klub, koji ima svoju upravljačko rukovodnu strukturu. Pored toga tu je i naš igrački fond, gotovo da su svi u seniorima iz mjesta Pakoštana, a u baš juniorima svi. Vodimo brigu o mladima, upražnjavamo mali nogomet na najbolji način, promičemo ga koreknošću i našom igrom i to donosi rezultat ne samo nama nego i mjestu, rekao je Šarin.

Sezona kreće 15. listopada hoćete li se spremiti za prvi susret koji igrate u Biogradu s Porto Tolerom iz Ploča?

-Siguran sam da ćemo se dobro spremiti do početka sezone, a vjerujem da ćemo, pored uigravanja momčadi, odigrati nekoliko prijateljskih utakmica tako da već u prvom kolu budemo u top formi. Ojačati ćemo igrački kadar tako da dobijemo na kvaliteti i da ravnopravno konkuriramo za mjesto u vrhu ljestvice.

Treba istinski čestitati MNK Pakoštanima, oni su prvi malonogometni klub u Zadarskoj županiji koji će igrati u sustavu HNS-a, njihovu rukovodstvu jer su uspjeli što cijela Udruga za mali nogomet zadarske županije nije. Naime, Pakoštane je igralo izvan ove Zadarske lige, u šibensko-kninskoj koja je u sustavu HNS-a, dok Udruga nije. Pa se postavlja pitanje čemu tolika kalvarija, plaćanje kotizacije, put, prinadležnosti službenim osobama i savezu izvan naše županije, odlaska u Šibenik i u druga mjesta gdje klubovi igraju, a ne u svojoj županiji. Pitanje je za koga Udruga postoji i gdje se igra poslije završene lige kada se bude prvi? Teško je bilo što reći, nego samo upitati rukovodstvo Udruge rade li oni na dobrobit malog nogometa u Zadarskoj županiji ili nečiji drugi. Iz njihovih redova, čuli smo, izašao je MNK Tin: višegodišnji prvak, jedan od najboljih klubova ne samo u Zadarskoj županiji - ugašen je! Zašto se to događa??

06. svibanj 2024 15:14