StoryEditorOCM
SportU TRAVNJU

Prvo izdanje međunarodnog nogometnog turnira ‘Hrvoje Ćustić‘: Utakmice se igraju u Zadru, Poličniku i Polači!

Piše Piše Božana Sviličić
21. ožujka 2023. - 19:49

Na posljednjem obilježavanju obljetnice stradanja ‘dvanaestog anđela‘ Hrvoja Ćustića, predsjednik HNS-a Marijan Kustić i predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, uz suglasnost Hrvojevog oca Svetka, dogovorili su odigravanje turnira U-18, koji će nositi njegovo ime.

Pripreme su pri kraju, a turnir će se održati od 11. do 16. travnja u Zadarskoj županiji, a susreti će se odigravati u Zadru, Poličniku i Polači. Nastupit će 12 momčadi uzrasta do 18 godina, po šest iz Hrvatske i inozemstva, koje će kroz šest dana odigrati ukupno 22 utakmice. 

- Priprema turnira je odrađena, no preostali su još neki završni detalji. Uvjeren sam da će sve biti spremno za ovaj veliki događaj. Petnaest godina, koliko će uskoro proći od Hrvojeve tragične smrti, je dugo razdoblje, ali sjećanje na njega u Zadru i cijelom hrvatskom nogometu nije nimalo izbljedilo. Dat ćemo sve od sebe da ovaj turnir bude na razini kakvoj njegovo ime zaslužuje i vjerujem da ćemo, uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza kao glavnog pokrovitelja, Grada Zadra, Zadarske županije, HNK Zadra, Općina Poličnik i Polača te svih ostalih partnera i ljudi koji sudjeluju u organizaciji uspjeti, rekao je Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, organizator turnira.

Prvi čovjek organizacacijskog odbora, tajnik NS ZŽ, Miroslav Knežević, kazao je kako su momčadi podijeljene u tri skupine po četiri u natjecanju.

- Pobjednici, te najbolja drugoplasirana momčad plasirati će se u polufinale. Skupina A igrat će se na Stadionu Stanovi u Zadru, skupina B na Igralištu Dragovoljca u Poličniku, a skupina C na Igralištu Bićine u Polači. Sama završnica, odnosno polufinala te utakmica za treće mjesto i finale igrat će se u Zadru. Otvaranje je u utorak, 11. travnja u 17 sati, kada će na Stanovima igrati Zadar i Hajduk, dok je finale zakazano za nedjelju, 16. travnja u 15 sati na istom mjestu - najavio je Knežević.

26. travanj 2024 17:57