StoryEditorOCM
SportANALIZA REZULTATA

„Punta“ je na devetom mjestu nakon što je ostvarila pet pobjeda i devet poraza!

Piše Ivica Gjergja
28. prosinca 2021. - 09:58

Kako je jesenji dio prvenstva završio, malo smo „zagrebali“ po učinku drugog zadarskog predstavnika u HT Premijer ligi - KK Sonik Puntamici. „Punta“ je na devetom mjestu, nakon što je ostvarila pet pobjeda i devet poraza. za ovakvo stanje na ljestvici, osim korona virusa, krive su i ozljede igrača, te mali roster.

Što se tiče rostera, nekada su na klupi imali i sedam igrača pred utakmicu što je više nego mali broj. I pored toga vrijedne spomena su pored ostalih dvije gostujuće pobjede kod Škrljeva i Alkara. Ono što se dogodilo i prošlo na tome treba učiti, ali i zaboraviti, okrenuti ploču i pozitivom krenuti naprijed, pa onda nije nemoguće dohvatiti ni doigravanje, obzirom na raspored u sljedećem dijelu prvenstva. Sigurno je da svi oni koji prate košarkaška zbivanja u Zadru očekuje dosta uzbudljivo košarkaško proljeće. 

- I samo površna analiza dosad odigranih kola upućuje nas na zaključak da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Na tom putu su nam stajale razne prepreke od relativno manjeg broja igrača sa iskustvom igranja u ovom rangu natjecanja do određenih ozljeda koje bi dodatno smanjivale fond igrača u rotaciji, kao i financijski okviri koji su od nas zahtijevali oprezno manevriranje na tržištu. Znali smo da sve te prepreke možemo jedino nadići ulaganjem dodatne količine truda kako u trenažnom procesu te posljedično i na utakmicama kao i taktičkim manevriranjem unutar našeg sistema igre. Iskreno vjerujem da ćemo svi mi od stožera do igrača davati svoj maksimum na sportskom planu te da se nećemo zadovoljiti do sada ostvarenim nego pokušati izvlačiti i dodatne rezerve koje imamo u sebi kako bi igrali na vrhu svojih mogućnosti što je najrelevantniji kriterij u bavljenju ovim poslom, kazao je šef struke u „Punti“ Stipe Kuliš.

Evo svih rezultata na susretima Sonik Puntamike u HT Premijer ligi u jesenjem dijelu natjecanja: VROS – Sonik Puntamika 89:66, Sonik Puntamika – Šibenka 63:49, Alkar – Sonik Puntamika 70:81, Sonik Puntamika – Cibona 69:70, Gorica – Sonik Puntamika 88:70, Split – Sonik Puntamika 99:58, Sonik Puntamika - Zabok 78:72, Škrljevo – Sonik Puntamika 82:90, Furnir – Sonik Puntamika 69:65, Sonik Puntamika - Zadar 68:87, Sonik Puntamika – VROS 69:87, Šibenka – Sonik

Puntamika 88:71, Sonik Puntamika – Alkar 93:84, Cibona – Sonik Puntamika 100:59.

Sljedeći prvenstveni susret igra Sonik Puntamika 5. siječnja sa Cedevita junior

27. travanj 2024 16:51