StoryEditorOCM
SportSVEUČILIŠTE U ZADRU

Rektor Josip Faričić prima studente sportaše: iz Pariza su se vratili sa zlatnim, srebrnim i brončanim odličjima u više disciplina

Piše Zadarski.hr
5. studenog 2023. - 18:02

Rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić primit će sutra, u ponedjeljak u 12 sati u zgradi Rektorata, Ulica Mihovila Pavlinovića 1 sportaše Sveučilišta u Zadru koji su na međunarodnom natjecanju u Parizu ostvarili iznimne rezultate. Sportaši se vraćaju u Zadar s osvojenim zlatnim, srebrnim i brončanim odličjima u više disciplina.

Na prestižnom natjecanju 8th World InterUniversities Championships od 1. do 5. 11. u Parizu nastupilo je 3500 sportaša iz 28 država s tri kontinenta Europe, Azije i Afrike te ukupno 295 sveučilišnih ekipa u 13 sportova.

Košarkaši Sveučilišta u Zadru su u konkurenciji 24 ekipe prvenstvo odigrali ostvarivši svih sedam pobjeda i došli do zlatnog odlučja.

Sastav ekipe Sveučilišta u Zadru: Roko Erslan, Vito Barbaroša, Borna Jurela, Pjero Stipanov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Roko Višić, Luka Smoljan, Vito Krševan Milin i Dino Hržina. Trener: Tonći Jerak. Za MVP prvenstva proglašen je Roko Erslan sa Sveučilišta u Zadru. Ovo je prvo zlato u muškoj košarci osvojeno na međunarodnim natjecanjima.

Vrlo dobar uspjeh osvarile su i plivačice. Hana Sivec je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju na 50m leptir, a Ana Burazer treće mjesto i brončanu medalju na 200m mješovito. Štafeta 4x50m mješovito u sastavu Ana Burazer, Hana Sivec, Nika Pancirov i Olivera Šćrbak osvojila je četvrto mjesto.  Ženska badminton ekipa je također sudjelovala na turniru te su zaustavljene u četvrtfinalu (Mia Čerjan, Nikolina Kabiček i Petra Maričić)

Na primanju će biti i voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski sport izv. prof. dr. sc. Gordana Ivković.

05. svibanj 2024 05:17