StoryEditorOCM
SportXXL FOTO:

Reno Sinovčić nije prošao: Izabran novi čelni čovjek Nogometnog saveza Zadarske županije! Poznat sastav Izvršnog i Nadzornog odbora

Piše Dražen Žura
12. srpnja 2021. - 20:53
Zadar, 120721. Veceras je u konferencijskoj dvorani hotela Kolovare odrzana izborna skupstina Zupanijskog nogometnog saveza na kojoj je za novog predsjednika izabran Darko Banic. Na fotografiji: Reno Sinovcic.Luka Gerlanc/Cropix

Nogometni savez Zadarske županije dobio je novog čelnog čovjeka, naime, na Skupštini je voljom izaslanika klubova Darko Banić (NK Primorac) naslijedio Rena Sinovčića. U "kutiji" se našlo 57 glasova uz Banićevo ime, dok je Sinovčić dobio 40.

- Sve je odrađeno demokratskim putem, većina je htjela da budu promjene i nemam nikakvih primjedbi – kazao je Sinovčić koji je prethodno čestitao Baniću na izboru.

Ali, nije išlo sve baš tako glatko, jer se nazočni nikako nisu mogli usuglasiti na koji način se vodi Skupština, zapravo, svatko je tumačio na svoj način. Gordijski čvor razmrsio je Karlo Bukša (NK Pag), ustrajući u prijedlogu da se najprije usvoji Dnevni red, a tek onda krene dalje, što mnogima očito nije bilo jsno. Pobijedio je glas razuma i prišlo se glasovanju, čiji su rezultati istaknuti.

- Zahvaljujem na povjerenju svima koji su mi dali glas i podržali moj program kojeg sam prezentirao javno i svakom posebno. Hvala i onima koji nisu glasovali za mene, oni će mi biti poticaj da radim još bolje. Kao što sam naveo, Savez ću voditi transparentno, ali ne želim biti vođa niti mi trebaju titule, nego posve suprotno, želim surađivati sa svima vama i svi ste ravnopravni. Zahvaljujem dosadašnjem vodstvu NSZŽ-a, međutim, mislim da možemo bolje i kvalitetnije raditi u korist svih klubova – kazao je između ostalog Banić, koji je predložio sastav novoga vodstva.

Izvršni odbor: Darko Banić (predsjednik), Leopold Burčul (dopredsjednik), dok su članovi Damir Knežević, Danijel Zupčić, Stipe Prtenjača, Damir Kalapać, Luka Tulumović, Krešimir Mikas, Nikola Zorić,  Ante Gambiraža i Alen Vukoša.

Nadzorni odbor čine Karlo Bukša, Denis Kardum i Zvonimir Morić Gluaić.

25. travanj 2024 21:35