StoryEditorOCM
SportFOTO: SUSRET VETERANA

Reno Sinovčić odigrao nogometnu utakmicu kao kapetan Novigrada!

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2017. - 20:40

Novigrad je bio središte sportskog, kulturnog i zabavnog života u okviru gastronomske fešte “Okusi Novigradskog mora 2017“. Od ranog jutra krenule su razne radionice, a fešta je kulminirala navečer na samoj novigradskoj rivi, gdje su se od 500 kg daganja spremale razne delicije. Po tko zna koji put, Novljani i Novljanke, pokazali su kakvi su majstori u spremanju ovakve vrste specijaliteta.

Odličnu atmosferu začinila je grupa "Barabe", dok je u sportskom dijelu programa, na Brigu, igralištu NOŠK-a, organiziran vrlo zanimljiv nogometni susret veterana, u kojem su se sastale momčadi Novigrada i prijatelji te NK Podstrana koji dolazi iz Podstrane kod Splita.

 

NOVIGRAD I PRIJATELJI – NK PODSTANA 3:3

Igralište na Brigu. Gledatelja: 100. Sudac: Zvonimir Sinovčić. Pomoćnici: Zdrilić i Narančić.

Strijelci: 0:1 Kalebić (5), 0:2 Mihovilović (9), 1:2 Mrkić – (43- 11 m), 1:3 Juričić (62), 2:3 Kociper (74), 3:3 Čulina (85).

NOVIGRAD I PRIJATELJI: S. Bakić, Vlatković, Klapan, Zorić, Juričić, Anzulović, R. Sinovčić, I. Čolak, Kociper, Anić, M. Sinovčić. Još su igrali: Bubnjar, D. Bakić, Radaš, Čulina, Zubčić, A. Sinovčić, Mrkić, H. Čolak, Baraba, Rončević. Trener: Ozren Baždarić.

NK PODSTRANA: Perica, Perišić, Bogdanović, T. Dobrić, Buljan, Kalebić,Mihovilović, Mikuličić, Juričić, Jerčić, Lisica. Još su igrali: Šabić, Mandić, H. Dobrić, Đikić, Barbić, Buljan Trener: Ante Milković.

 

Treneri Ozren Baždarić i Ante Milković od prve su minute poslali najjače snage na teren. U prvih deset minuta utakmice gosti su svoju dominaciju okrunili pogocima Kalebića i

Mihovilovića te poveli rezultatom 2:0. Do kraja poluvremena, Mrkić je uspio smanjiti rezultat na 2:1 iz najstrože kazne, jer je prethodno Vlatković srušen u gostujućem šesnaestercu. Sredinom drugog dijela gosti iz Podstrane dolaze u vodstvo od 3:1 preko Juričića, svog najboljeg pojedinca, odmjerenim udarcem s 20 metara. I nakon toga, gosti su imali nekoliko

izvrsnih prilika međutim Edo Bubnjar na golu Novigrada u nekoliko navrata skida nemoguće, čime zorno pokazuje da su godine na njegovim leđima samo broj.

To je domaćinu dalo krila, pa ubacuju u brzinu više. Nisu se

predavali, iako su pomalo ostajali bez daha. Lijepu priliku da smanji rezultat imao je Hrvoje Čolak kada ga je Reno Sinovčić gurnuo u poziciju za mat, međutim gostujući vratar Šabić izlazi kao pobjednik.

Petnaest minuta prije kraja utakmice dobra igra domaćina ipak se isplatila, Kociper glavom smanjuje rezultat na 3:2. Potom Čulina svega pet minuta prije kraja u solo prodoru postavlja konačnih 3:3. Bio je to i konačan rezultat utakmice, najpravedniji ishod, složit će se svi prisutni.

Igrači obje momčadi pokazali su zavidnu spremu, bez obzira na veliku vrućinu i ljetne uvjete koji su vladali na igralištu.

- Bila nam je čast ugostiti naše prijatelje iz Podstrane. Ideja za ovakvim jednim susretom rodila se još prije, ali evo sada je bila jedinstvena prilika da naše prijateljstvo okrunimo na nogometnom igralištu. Nadam se da su se igrači i stručni stožer osjećali kao kod kuće te da ćemo i ubuduće

održavati prijateljstvo i tradiciju, rekao je član Novigrada i prijatelja Antonio Sinovčić, jedan od inicijatora susreta.

- Ovakav poziv jednostavno nismo mogli odbiti. Hvala domaćinima na više nego odličnom prijemu. Ovo je bila lijepa prilika za većinu igrača po prvi puta posjetiti ovo prekrasno povijesno mjesto. Vraćamo se svojim kućama puni lijepih uspomena i jedva čekamo ponovne susrete, kazao je Tomislav Buljan, igrač Podstrane.

 

Kapetani razmjenili poklone

Prije samog početka susreta, kapetani domaće momčadi, Reno Sinovčić i gostiju, Romeo Perišić, razmijenili su prigodne darove, a sve prisutne pozdravio je Joso Klapan, načelnik općine Novigrad, koji je i sam našao mjesto u početnoj postavi domaćina.

30. travanj 2024 01:42