StoryEditorOCM
SportŠTAPOM S OBALE

Ribolovci Tamara Čavrag i Nadir Omerović osvojili ekipne zlatne medalje na U-16 županijskom prvenstvu

Piše Kažimir Škrbić
30. svibnja 2023. - 09:24

Ribolovci ŠRD Vir Tamara Čavrag i Nadir Omerović osvojili su ekipne zlatne medalje na U-16 Županijskom prvenstvu koje se održalo proteklog vikenda u Zadru. Novim županijskim prvacima iz virskog ŠRD-a posrećila se njihova klasična ribolovna pozicija kod hotela Zagreb, a Tamari je donijela i broncu u pojedinačnoj kategoriji.

Dva zlata i jedna brončana medalja sjajan je rezultat za ŠRD, izboren u konkurenciji više ekipa i sportskih ribolovaca zadarskog Zubaca, benkovačke Sipe, biograjske Podlanice, Zatona i zadarske Lanterne.

– Jako sam zadovoljna nastupom i rezultatima. Tek sam pri kraju natjecanja osjetila da bih mogla napraviti dobar rezultat, a tada sam počela vaditi paukove. Ardena Bajlo odmah je primijetila kako je moj ulov u medalji – kaže 16-godišnja virska udičarka Tamara kojoj u sobi već postavljaju nove police za sve dosad osvojene ribolovne medalje i trofeje. Čavrag ima 22. medalje s raznih natjecanja, a ranije je s Rokom Begonjom bila ekipna prvakinja Hrvatske te vice prvakinja na Međužupanijskom natjecanju. Sada je županijski šampion, a pored toga je ostvarila izravan pojedinačni plasman na Međužupanijsko prvenstvo sredinom rujna te u kombinaciji s Nadirom i Petrom Bastom – vrlo vjerojatno – izravno sudjelovanje na ekipnom Državnom prvenstvu u Makarskoj.

– Međužupanija će ponovno biti u Zadru, tako da bismo opet mogli napraviti dobar rezultat – kaže Tamara. Virska udičarka ulovila je 14 riba ukupne težine 609 grama, dok je Nadir s ulovom 12 riba težine 507 grama zauzeo petu poziciju. Pojedinačni pobjednik bio je Dinko Klarić iz zadarskog Zubaca s ulovom 33 ribe težine 1.250 grama, a srebro je pripalo Danijelu Lackoviću iz Sipe Benkovac s ulovom 15 riba težine 679 grama. Ekipno srebro osvojili su Lacković i Ivan Patača iz benkovačke Sipe, dok je bronca također pripala paru iz Benkovca, Luki Perici i Niki Perici. No nitko nije bio sretniji od virskih sportskih ribolovaca.

– Ovo mi je druga županijska medalja, prvu sam osvojio u Karinu. Naravno da sam sretan i prezadovoljan zbog uspješnog nastupa – sažima 15-godišnji Nadir dojam iz Zadra. Ekipno zlato iz Zadra Omeroviću je deveta medalja u kolekciji, a u njegovoj kanti za ulov našlo se paukova, špara, modraka i salpi, dok je kod Čavrag bilo paukova, lužina, špara, glavoča i dva-

tri lumbraka. Treći virski ribolovac Petar Basta ulovio je na Županijskom prvenstvu u Zadru jednog špara od 27 grama, što je bio rezultat za 26. mjesto. No Basta je relativno friški ribolovac, dok su Čavrag i Omerović veterani s osam godina staža u virskom ŠRD-u, odnosno od veljače 2015. kada je u Konobi kod Spavalice pokrenuta klupska škola udičarenja. A tamo su i prije osam godina u društvu s instruktorom i ribolovnim pedagogom Mićom Matakom bili predsjednica ŠRD-a Elizabeta Fumić i tajnik Igor Marić. Upravo je tajnik Marić virske udičare odveo na natjecanje, ali ih je prvi put nakon dolaska na poziciju ostavio same.

– Mogli bi tako češće, očito daje rezultat – kažu u virskom ŠRD-u ponosni na svoje sportske ribolovce i njihov nastup na Županijskom prvenstvu u Zadru.

20. travanj 2024 12:46