StoryEditorOCM
SportFOTO: U ZADARSKOM KANALU ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE U PODVODNOM RIBOLOVU

Ribolovcima jugo nije smetalo, ali se riba od njega - sakrila

Piše M.V.
18. svibnja 2019. - 21:14

Mada se u subotu ujutro u Zadarskom kanalu diglo jako, skoro olujno jugo, ipak je održano Županijsko natjecanje u podvodnom ribolovu Zadarske županije na kojem je sudjelovalo pet klubova te 25 podvodnih ribolovaca.

Na županijskom natjecanju sudjelovali su podvodni ribolovci zadarskih SRD-a "Harpun" i "Zubatac", zatim ŠRD-a "Sipa" Benkovac, KŠRM "Submania" iz Zagreba i SRD-a "Vrsi". Svim klubovima, osim ŠRD-u "Zubatac", ovaj je kup poslužilo kao službeno klupsko natjecanje. osim svega, zadarsko županijsko natjecanje i istovremeno i Memorijalni kup Ante Simonelli posvećen podvodnom ribolovcu koji je tragično stradao u moru 2014.g.

Nakon Simonelllijevog stradanja osnovana je istoimena Zaklada, koju vodi njegova udovica Jasmina Gordić Simonelli, čiji je cilj financijski, ali i savjetodavno pomoći u potrazi na moru. Zaklada je nastala iz razloga što je velik dio potrage financiran i koordiniran od strane dobrih ljudi koji su bili spremni priskočiti u pomoć kada je to bilo najviše potrebno. zato je i kotizacija za sudjelovanje na Simonellijevom Memorijanom kupu namijenja upravo Zakladi.

Ribolovno područje današnjeg natjecanja bilo je oko otoka Ugljana i Rivnja te otočića Idule, ali se more danas, valjda zbog jakog juga od kojeg se i riba skriva, nije pokazalo izdašnim. Ulovljeno je nešto preko 20 kilograma ribe, nešto vrhunske bijele, a nešto ugora, vrana i srodnika, a pobjednik dana, odnosno Županijskog natjecanja bio je Danijel Babin iz "Harpuna" sa 9722 boda, drugi je Luka Ćoza, također iz "Harpuna" sa osvojenih 9157 bodova, dok je treći Mićo Diklić iz "Submanie" sa 6.139 bodova.

Uz medalje pobjednici su dobili i prigodne nagrade glavnog sponzora natjecanja, zadarske tvrtke "Dive In".

24. travanj 2024 20:29