StoryEditorOCM
SportGOTOVA IZOLACIJA

Rok Stipčević nakon 30 dana karantene u Italiji i 14 u Zadru: ‘Napokon mogu zagrliti svoje dvije djevojčice i suprugu, roditelje i prijatelje‘ 

Piše Dražen Žura
27. travnja 2020. - 22:29

Za Roka Stipčevića, košarkaša Fortitudo Bologne, završeno je vrijeme samoizolacije nakon povratka iz Italije, pa se konačno mogao priključiti svojoj obitelji. Iščekivao je taj trenutak, svjestan da tako mora biti pa je lakše podnosio izolaciju, a i priroda posla kojim se bavi nedvojbeno uvjetuje odvojenost, jednako i ponovni susret. Ali, ovoga puta priča je imala posebnost...

- Divan je taj osjećaj, kad nakon dugo vremena možeš u zagrljaj primiti svoje dvije djevojčice i suprugu, roditelje i prijatelje. Obuzela me neopisiva toplina oko srca, moja starija kćerka jedva je dočekala da mi sjedne u krilo, mlađu, nedavno rođenu curicu sam ranije vidio nakon dolaska iz Bologne, ali je to bilo s velike udaljenosti, tako da je izravni kontakt s njom također bio poseban. Doslovno se ne odvajam od njih - emotivan je Rok, koji se nakon odrađene mjere brzo okrenuo svakodnevici. Na raspolaganju je obitelji, međutim, ne zapostavlja rad na očuvanju kondicijske spremnosti.

- Još sam daleko od košarke, spašava me činjenica da u obiteljskom domu imam tako reći mini teretanu o čemu sam već govorio. Novost je pak da se otvaranjem županijskih granica mogu biciklom odvesti do mosta koji spaja otok Vir s kopnom i natrag, to je svaki dan nekih 60 km. U stvari to je moj stil života, uvijek sam bio vezan uz bicikl, međutim, potvrdio sam i svoju discipliniranost. Jer treba izdržati 30 dana u stanu u Bologni, pa 14 u samoizolaciji u Zadru, s tim da sam produžio još jedan dan izvan obaveze, sve kako bih dodatno zaštitio sve oko sebe. Kad više nema tog pritiska puno je lakše, ali i dalje se nakon popuštanja mjera moramo pridržavati preporučenih savjeta što je od iznimne važnosti – poručio je Stipčević.

Prvenstvo u talijanskoj košarkaškoj ligi je prekinuto, ali klubovi još nisu zaključili sezonu jer ih očekuju završni dogovori oko uvjeta za raskide važećih ugovora.

- U stalnom sam kontaktu s predsjednikom kluba, dogovaramo model kako na obostrano zadovoljstvo ovosezonsku priču privesti kraju. Njihova je želja da nastavimo suradnju jer imam opciju ostanka, međutim, ne treba nigdje žuriti, valja sačekati i vidjeti kako će se rasplesti oko pandemije, onda ćemo svi biti spremniji za razgovor o svemu – kazao je Rok.

„Zadarsko Srce” prikupilo 85 tisuća kuna

Zaključena je akcija prikupljanja novčane pomoći „Zadarsko Srce” za Opću bolnicu Zadar čiji su inicijatori Rok Stipčević i Marko Popović, u kojoj su mogli sudjelovati svi ljudi dobre volje. Neslužbeno, prikupljeno je 85 tisuća kuna.

- „Zadarsko Srce” vam se zahvaljuje na svemu, još jednom smo pokazali koliko Zadrani vole svoj grad i zajedništvo u teškim trenucima! Kako kaže Majka Tereza “nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi”. Sakupljeni novac će u narednim danima biti uplaćen na račun Opće bolnice Zadar – objavio je društvenim mrežama Rok Stipčević.

Priča je krenula još dok je Stipčević boravio u Italiji, točnije Bologni, gdje je mogao vidjeti kako u našem susjedstvu hara koronavirus, pošast novoga doba.

- Moj rodni grad također je pogođen koronavirusom. Ova inicijativa je pokrenuta s idejom da se pomogne zadarskoj bolnici za kupnju medicinske opreme i respiratora za već zaražene pacijente i one kojima će biti potrebni - kazao je na početku akcije Stipčević.

26. travanj 2024 13:05