StoryEditorOCM
SportODLIČAN REZULTAT

Roko Strika nakon četiri borbe postao kadetski prvak Hrvatske u hrvanju!

Piše I. Gjergja
1. ožujka 2022. - 12:11

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u hrvanju kadeta grčko-rimskim stilom do 17 godina nastupilo je 100 hrvača iz 21 kluba u deset kategorija, a održano je u Zagrebu –Peščenica . Pored njih i četiri Zadranina iz HK Zadar u tri težinske kategorije. Na natjecanje su ih vodili treneri Vladimir Menčik i Krešimir Zurić, a nastupili su Dinko Klarić (- 65 kg), Frane Miletić i Luka Kevrić (- 80 kg), a u kategoriji do 92 kg reprezentativac Roko Strika. 

Roko Strika je u kategoriji 92 kg imao četiri borbe i osvojio prvo mjesto te postao kadetski prvak Hrvatske! 

- Sama borba počela pri polasku na put jer nas je dočekala zatvorena autocesta i snježna mećava, a mi nismo zbog loših financijskih mogućnosti mogli ići dan ranije. Roko je prvi put nastupio u ovoj težinskoj skupini,  što nam je i bio cilj zbog njegovog razvoja kako bismo omogućili izbjegavanje velikog skidanja kilograma, a opet da kondicijski i tehnički bude spreman za ovo natjecanje. Upravo to se i dogodilo, sa svojih 90 kg nanizao je četiri pobjede, te potvrdio angažman na treninzima koji se odvijaju i prije i nakon nastave, a često i vikendom- kazao nam je trener Menčik. 

Roko je svestran, ima dosta obveza, odličan je učenik Gimnazije Jurja Barakovića, a u siječnju je bio na reprezentativnim pripremama u Gospiću.

- Ovaj rezultat pokazatelj nam je da idemo u dobrom smjeru, a za 20-ak dana očekuje nas i prvi krug međunarodne lige za kadete dok u lipnju očekujemo odlazak na Europsko (Bukurešt) a u srpnju na Svjetsko prvenstvo (Rim). Vjerujem da će Rokovi uspjesi potaknuti i vodeće ljude u gradu, kao i sponzore i donatore, koji bi nam uvelike mogli pomoći i naše sportaše podići na još višu razinu. Želimo da nam odlasci na natjecanja ne čine stres, bar što se financija tiče, a dodatnim ulaganjima mogli bismo doprinijeti i opremanju naše dvorane koju smo da sada vlastitim sredstvima doveli do razine gdje možemo odgajati djecu i vrhunske sportaše. Ipak, uz još malo donacija uvjeti bi se značajno mogli podići na višu razinu, kazuje nam Menčik.

Pored Roka natjecali su se Dinko Klarić, koji je korektno odradio svoju borbu, te Frane Miletić koji je imao veliki napredak u borbama.

18. travanj 2024 10:53