StoryEditorOCM
SportBLIC PRIČA

S terena na klupu: za Zadar je odigrao 104 utakmice, a sada je na klupi HV Posedarje. „Pohađam trenersku akademiju HNS-a i želim napredovati”

Piše Ivica Gjergja
2. kolovoza 2020. - 14:15

Na utakmici Zemunik – HV Posedarje pored šefa stručnog stožera Kristijana Tute na gostujućoj je klupi primijećen poznati lik. Ivan Šimurina je bio u svakom trenutkupri ruci prvom treneru, komentira, zajedno vode susret. Bio je pouzdani branič s dosta „utakmica u nogama“, a onda je nakon dugo razmišljanja prije dvije godine napustio profesionalno igranje nogometa u svojoj 26. godini. Ivan je kazao dosta i jednostavno se odrekao svega što donosi nogomet i skrasio se u svom Posedarju.

Je li to privremeno ili trajno, još nije u potpunosti definirao, ali odlučio je uzeti stanku od profesionalnog igranja. Sada je jedan od trenera, pomoćnik seniorskom treneru Kristijanu Tuti, ali i voditelj Škole nogometa u HV Posedraju, pa mu je odluka lakše pala jer ipak ostaje u nogometu. Podsjetimo da je Ivan za NK Zadar odigrao 104 službene utakmice.

Što sada nakon prestanka profesionalnog igranja, posvetit ćete se trenerskom poslu?

-Da, to i činim. Pohađam akademiju HNS-a, želim učiti i napredovati kao trener. Sada ću se posvetiti edukaciji i radu u omladinskom pogonu u mom HV Posedarju, sa seniorima izvršavati obveze pomoćnog trenera, sve se može kad voliš nogomet kao ja. Upijam znanje i jednog dana mislim da ću raditi samostalno. Sada imam više vremena za obitelj, spojio sam ugodno s korisnim.

Evo gdje je Ivan Šimurina sve igrao: najduže je bio u NK Zadru od 2004. godine, pa u Raštanima, austrijski GAK, Gorici, Istri i slovenski Koper i na kraju opet Zadar.

 

25. travanj 2024 11:22