StoryEditorOCM
SportPRVA NOGOMETNA LIGA

Sabunjar kao da ‘gubi dah‘, a Zemunik osvojio bod i maknuo se iz zone gubitnika na susretima

Piše Ivica Gjergja
19. studenog 2023. - 18:29
Prije početka svih susreta u ovoj ligi održana je minuta šutnje za Vukovar i ŠkabrnjuIvica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Prije početka svih susreta u ovoj ligi održana je minuta šutnje za Vukovar i Škabrnju.

Sabunjar kao da ‘gubi dah‘ – poražen je, ali je zadržao prvo mjesto. Naime, u Galovcu na igralištu SC Milivoj Burčul – Lučo položen je ‘na pleća‘. Domaći nogometaši htjeli su, kao što se na kraju i vidjelo ‘skinuti skalp‘ pretendentu za prvaka. Vodili sa dva sa gola razlike i tada pa i kasnije sve je u njihovim redovima štimalo a potentni mladi Luka Ninčević koji je bio i strijelac jednog zgoditka prometnuo se u igrača susreta. Galovac je svesrdno podržavala publika na tribinama.

Zemunik je na svojim Lužinama osvojio bod i tako se maknuo iz zone gubitnika na susretima. Kao što su i promatrači kazali bila je to fer i korektna igra. Gosti su bili bolji u polju i šansama, ali ‘Bobini dječji vrtić‘ - Zemunik je izdržao i na kraju zasluženo osvojio bod koji je ‘velik kao Velebit‘.

Abeceda je bila bolja od Velebita kao i Nova zora od Polače. Dva susreta su odgođena, a jedan se igra u ponedjeljak.

GALOVAC – SABUNJAR 3:2

GALOVAC – Igralište SC Milivoj Burčul – Lučo. Sudac: Ivan Zdilić. Pomoćnici: Narančić i Žilić.

Strijelci: 1:0 Kapetanović (12), 2:0 Ninčević (43), 2:1 Brkić (72), 2:2 Bandalo (78), 3:2 Katuša (79).

GALOVAC: H. Jovančević, Ninčević, Vukorepa, Šare, H. Jovančević, L. Burčul (od 82. Kožul), Smokrović (od 74. Š. Burčul), Šarić, R. Burčul, Kapetanović, Katuša (od 80. Kvartuč). Trener: Alen Vedrić.

SABUNJAR: Viduka, Lipotica (od 46. Kovač), Lisica (od 46. Aleksić), Miletić, Brkić, Glavan, J. Jurlina (od 76. Ninčević), M. Jurlina (od 46. Bandalo), Bašić, Škara, Bugarija. Trener: Jurica Lonić.

ZEMUNIK – HAJDUK 1:1

ZEMUNIK – Igralište Lužine. Sudac: Josip Barić (Zadar). Pomoćnici: Kevrić i Galac.

Strijelci: 1:0 Mandić (9), 1:1 Gospić (56).

ZEMUNIK: Knežević, Šare, Valentić (od 56. Dragaš), Župan, Tokić, Mandić, Buljat, Marušić (od 32. Mijatović (od 90+6. Brkić), Jurkin, L. Marušić (od 46. D. Buljat), Marojević. Trener: Josip Butić.

HAJDUK: Zubčić, Zekan, Baždarić, Gospić (od 78. A. zubčić), Remšak, M. Zubčić, Buljat, Kokić (od 66. Čulina), Srzić, Narančić, M. Baždarić (od 66. Viduka). Trener: Marko Moravčić.

Ostali rezultati:

Abeceda sporta – Velebit 4:2 (Klanac 2, Ivković, Škara/ Petrović),

Nova zora – Polača 2:0 (Batur, Colić),

Odgođene utakmice:

Bibinje – Zlatna luka,

Pakoštane – Škabrnja 91.

Dragovoljac – Dalmatinac igra se u ponedjeljak u 18 sati.

Redoslijed na ljestvici:

Sabunjar 25, Bibinje 22, Pakoštane 20,, Nova zora 19, Galovac 18, Hajduk i Dalmatinac 17, Dragovoljac, Škabrnja 91, Velebit 11, Abeceda ZDC 9, Zlatna luka 6, Polača 4, Zemunik 2 boda.

Na listi strijelaca vodi Nino Jurjević-Adžić (Bibinje) sa 16, a slijedi ga Mate Šarin (Pakoštane) sa 11 postignutih zgoditaka.

02. svibanj 2024 18:01