StoryEditorOCM
SportPREUSTROJ LIGA

"Sadašnji ustroj Treće HNL-Jug za nas u Dalmaciji je izvrstan, svake nedjelje utakmice imaju draž!"

Piše Ivica Gjergja
30. svibnja 2020. - 12:52

Na sastanku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u Opatiji prošlog tjedna raspravljalo se o sustavu natjecanja.

Poznato je, naime, da je zbog nastale situacija oko pandemije suspendiran članak Statuta HNS-a, koji govori da se sve odluke o modelu natjecanja donesu godinu unaprijed. Sadašnja razmišljanja su da bi Prva HNL imala u natjecanju 10 klubova, kao i dosad, 18 drugoligaša i Treća tri lige po 10 klubova.

Također u Drugoj ligi ne bi mogla igrati druga momčad prvoligaša, sve se to radi o privremenom rješenju. Ovo je „uzburkalo“ dosta javnost ali i klubove, jer njih nitko ništa ne pita iako je i ovo privremenog karaktera, pa evo što su nam rekli u našim trećeligašima Zadru i Primorcu.

- Što reći, ovaj sustav natjecanja u Trećoj HNL – Jug je dobar. Kvaliteta momčadi kao i organizacija natjecanja je dobra, a po meni nešto malo zaostaje za drugom ligom u kvaliteti igara. Prijedlozi da u Drugoj ne igra druga momčad Prve lige mislim da stoji. Ako bi bila jedinstvena treća tada bi bila dobra kvaliteta, no velikog financijskog izdatka, kazao nam je trener i sportski direktor NK Zadra, Marko Pinčić.

- Ovakav, sadašnji, ustroj Treće HNL-Jug je za nas u Dalmaciji izvrstan, svake nedjelje utakmice imaju draž, igraju se derbiji, imamo kvalitetu, organizaciju, ali i ono veliku tradiciju. Zamislite da nam dođe na gostovanje ili da mi idemo u Vinkovce, Vukovar, koji bi to trošak bio, tko to može platiti. Prijedlog od 10 klubova u ovoj ligi bio bi nevjerovatan promašaj sve bi se navedeno izgubilo, a to ne bi bilo dobro. Mi smo za postojeći sustav natjecanja ove lige , kazao nam je sportski direktor Primorca, Leo Šarić.

23. travanj 2024 20:15