StoryEditorOCM
SportZBOGOM ŽULE

Samir Žuža, igrač i trener mlađih uzrasta, pomoćni trener seniorske momčadi u KK Zadar, preminuo u 59. godini života

Piše Dražen žura
7. srpnja 2024. - 21:08

Samir Žuža, (21.07.1966 - 07.07.2024.), svojedobno igrač i trener mlađih uzrasta, kao i pomoćni trener seniorske momčadi u KK Zadar, koji je u karijeri igrao i za Borik Puntamiku, preminuo je u 59. godini života! Svoj trag ostavio je i u ženskoj košarci u Zadru. Tužnu vijest s nevjericom je primala zadarska sportska, napose košarkaška javnost, posebice stoga jer se Samir svojim pristupom sportu, odnosno košarci, davao u cijelosti. Osobito dirljivo od Žuže se na društvenim mrežama oprostio Krešimir Butić, zagovaratelj „ Muzeja zadarske košarke”, pa ju prenosimo u cijelosti.

image

Samir Žuža

Kk Zadar/Slobodna Dalmacija

„Suza na suzu ide, duša jeca, srce se steglo..

Tišina.. Nevjerica..

Bol..

Otišla je, napustila nas je jedna dobrota velika. Dobrota raritetna. Poštenje za primjer.

Dobri naš Žule.

Poznavao sam ga kao igrača naravno, ali njegova ljudska kvaliteta koja se idealno implementirala u ulozi pomoćnog trenera nadišla je sve dimenzije profesionalizma i košarku učinila ono što je u Zadru nekad bila. Čista ljubav koja radnog vremena nema, ljubav koja ne bira i selekciju ne radi. Komu taj čovjek nije pomogao... Kome osmijeh, toplu riječ nije uputio.

Za njim plaću čistačice, igrači, igračice, navijači.. Moja malenkost kome je mnogo pomogao... Zbogom Žule, ponosan što sam te poznavao.

Hvala ti za sve.

Iz srca moja sućut tvojoj obitelji ide..

Tvojoj supruzi dragoj ti kćerkici.

Počivao u miru Božjem. !”

 

13. srpanj 2024 23:28