StoryEditorOCM
SportODLIČNI BIOGRAĐANI

Sat vremena više nego časne borbe domaćih, ali nakon što je rođeni golgeter Ljubičić zabio za vodstvo, Hajduk je završio posao

Piše Slaven Alfirević
21. rujna 2021. - 19:34

PRIMORAC – HAJDUK 1:2 (1:1)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 2200. Sudac: Fran Jović (Zagreb) . Pomoćnici: Pušić i Marić.

Strijelci: 1:0 Lazarevski (12-11m), 1:1 Krovinović (42), Ljubićić (60).

PRIMORAC: Stojanov, Nakić (od 71. Colić), Ninčević, Bitunjac (od 90. Okechukwe), Vodopija (od 71. Lokin), Klopp (od 71. Šindija), Lazarevski , Marić, Musa, Jurišić. Trener: Krešimir Sunara.

HAJDUK: Kalinić , Katić, Dimitrov, Kacaniklić (od 78. Brljača), Čalušić, Diamantakos (od 40. Livaja), Atansov (od 46. Fossati), Krovinović, Biuk (od 46. Sahiti), Dolček, Ljubičić. Trener: Jans Gustavsson.

Najprije je Atanasov uzdrmao gredu u 9. minuti, ali pravo je uzbuđenje uslijedilo na - suprotnoj strani. Najprije je Birkić pucao pokraj gola u 11. minuti, a nekoliko trenutaka kasnije zanosni, poletni domaćini napravili su pomutnju po lijevoj strani obrane Hajduka. Raspoloženi Francuz Klopp stavio je Dolčeka na vrtuljak, lijevi bek „zlatnih” ga je potkačio i to je bio prekršaj za najstrožu kaznu koju je kapetan domaćih, stoper Lazarevski rutinirano realizirao – 1:0 za za Primorac!

Slavili su domaćini, skakali s klupe, vikali u veselju, na trenutak su se hajducima odsjekle noge i nisu uspijevali povezati niti igre koliko god se prije svih Atanasov u tome trudio.

Nervozan je bio i sportski direktor Hajduka Nikoličius, podizao se, popravljao hlače, nije to bilo dobro...

Jer, Lovre Kalinić je u nekoliko prigoda pozvan da intervenira, obranio je udarac Marića u 29. minuti na primjer i morao je biti oprezan na povremene kontre domaćih...

Imao je i Hajduk neke polušanse, Kačaniklić je pucao u 23. minuti, ali pravu zgodu nisu stvorili.

Međutim, pad koncentracije domaćih kaznio je Krovinović, u trenutku nikoga nije bilo oko Filipa, dvadesetak metara je imao vremena i prostora da opali i njegov šut matirao je Stojanova – 1:1.

Još prije, sredinom prvog dijela Jens Gustafsson je odmah poslao na zagrijavanje Marka Livaju, Stefana Simića...

Pa su u nastavku ušli Livaja, Fossati i Sahiti, izašli su nevidljivi Diamantakos, pa solidni Atanasov i nedorečeni Biuk i najviše zahvaljujući Livaji Hajduk je zagospodario terenom, Primorac više nije bio kadar ozbiljno prijeći centar i vezni red domaćih potpuno se slomio u naletima Hajduka koji je opsjedao kazneni prostor domaćih.

Kvalitetan centaršut mladog Ćalušića (nakon akcije Livaje i Krovinovića) sjeo je na glavu rođenom golgeteru Ljubičiću koji se našao u pravi čas na pravom mjestu, naklon i to je bilo 2:1 za Hajduk.

U tom trenutku je bila gotova priča, sat vremena više nego časne borbe domaćih, ali pobjeda je zasluženo pripala gostima.

"Predstavili smo se u lijepom svjetlu!"

-Izuzetno mi je drago što smo se predstavili u lijepom svjetlu. Igramo dva razreda manje od Hajduka i imali smo dosta dobih akcija poveli smo i gotovo cijelo poluvrijeme nismo primili gol. Hvala mojim suigračima na dobrom, a Hajduku čestitam na pobjedi i fer i korektnoj igri, kazao je kapetan Primorca, Stefan Lazarevski.

-Odlična je bila momčad domaćina Primorac, dala nam je dosta brige, poveli su prvi no mi smo malo stisli gas i zasluženo pobijedili. Divna Torcida i publika, kao i domaćin koji nas je izvrsno primio, kazao nam je igrač Hajduka Emir Sahiti.

Ivica GJERGJA

23. travanj 2024 23:42