StoryEditorOCM
SportVELIKI PLANOVI

Saudijci ne odustaju, još uvijek se nadaju Modriću, složili su listu zvijezda koje žele dovesti

Piše Tomislav Dragobratović/SN
1. kolovoza 2023. - 13:21

Saudijska Arabija ovoga je ljeta pokazala da misli ozbiljno. Bogata država dominira ljetnim prijelaznim rokom, pa su tako nakon Cristiana Ronalda na zimu redom dovedene mnoge velike zvijezde ovog ljeta - pišu Sportske novosti.

Prvi u redu bili su Karim Benzema i N‘Golo Kante, kasnije su se pridružili Brozović, Ruben Neves, Roberto Firmino, Mahrez i ostali, a najveća zvijezda koja je za sada odbila angažman bio Kylian Mbappé. Saudijci su jako željeli hrvatskog kapetana Luku Modrića, ali je Luka unatoč ogromnom plesu milijuna produžio vjernost s Kraljevskim klubom.

Kako javlja novinar Rudy Galetti, Saudijci ne planiraju stati, pa se tako pripremaju veliki planovi već za sljedeće ljeto. Cilj bogate države je regrutirati 200 najboljih igrača na svijetu, i tako napraviti sve kako bi saudijska liga bila puna najvećih zvijezda.

Državni investicijski fond složio je listu zvijezda koje će probati privući sljedećeg ljeta, a u samom vrhu popisa je po drugi put, ponovno hrvatski kapetan Luka Modrić! Saudijci se nadaju da će Luka ipak promijeniti mišljenje nakon ovoljetne odbijenice, a nadu im sigurno daje činjenica da je mala vjerojatnost kako će Kraljevski klub ponovno produljiti ugovor s Lukom, koji će tada imati 38 godina.

Madriđani su već napravili smjenu generacija, u rosteru zapeto čekaju novo pojačanje Jude Bellingham, te prijašnje akvizicije Eduardo Camavinga i Aurelian Tchouaméni, a nešto se ima pitati i sada već iskusnog Urugvajca Fede Valverdea. Očekuje se da će još ovo ljeto Modrić i Kroos olakšati tranziciju mladim zvijezdama i onda napustiti klub. Kroos je već razmišljao o mirovini, a nitko ne zna u kojem smjeru gleda hrvatski kapetan.

Od ostalih igrača na listi Saudijaca tu su još redom: Neymar, Kevin de Bruyne i Mohamed Salah, a tek treba vidjeti koja će još imena procuriti do sljedećeg ljeta i nove ofenzive saudijskih bogataša.

03. svibanj 2024 06:38