StoryEditorOCM
SportKVALIFIKACIJE 2. HNL

Segesta je u Sisku u prvoj utakmici pobijedila Zadar, a pogodak nade za Zadrane zabio je Vukadinović u 84. minuti

Piše I. Gjergja
9. lipnja 2024. - 21:34

Zadar je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u Drugu HNL poražen u Sisku od domaće Segeste rezultatom 2:1, što je rezultat koji Zadranima pruža realne izglede za konačan uspjeh. Nakon što je na poluvremenu zaostajao 2 gola razlike, zgoditak nade za Zadar postigao je Vukanović u 84. minuti. Ovim golom Zadar je širom otvorio mogućnost plasmana u Drugu ligu, a hoće li Zadrani uspjeti znat će se za tjedan dana na Stanovima. Sam susret u Sisku odlično je počeo za domaćina, pa je već u 4. minuti u kaznenom prostoru Kovačevića srušio Pedišić, Kukoč-Petraello bio je precizan s bijele točke. Zadrani su do 9. minute imali pet kornera, ali bez nekog efekta. U 16. minuti Luetić je bio u velikoj prigodi, ali vratar Zrinščak sjajno je obranio. Kazna za taj promašaj brzo je stigla. U 22. minuti Martinović je iskoristio pogrešku obrane gostiju, Serbinov je pogriješio, Kukoč odlično ubacio, a Martinoviću nije bilo teško zabiti za 2:0. Do kraja poluvremena gledali smo pokušaje gostiju, ali bez učinka. U nastavku su Zadrani pojačali tempo, imali su dva zicera, a do pogotka koji im mnogo znači stigli su u 84. minuti, Vukadinović je pogodio glavom nakon ubačaja Jakira. U nadoknadi su Zadrani imali još jedan zicer, ali Luetić je ponovno bio neefikasan, pa će Siščani s prednošću na uzvrat u Zadru. Zadar ima aktivan rezultat, ali može žaliti za brojnim propuštenim prigodama. 

 

SEGESTA - ZADAR 2:1

SISAK- Gradski stadion. Gledatelja 2.500. Sudac: Dario Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Balen, Premužaj.

STRIJELCI: 1:0 Kukoč-Petraello (4-11m), 2:0 Martinović (22), 2:1 Vukadinović (84).

SEGESTA: Zrinščak, Zlatunić (od 76. Rendulić.), Vanzela, Kopić (od 65. Đurić -), Đurak, Kesić (od 76. Mihaljević -), Kapac (od 59. Bertina), Gastaldelo, Martinović (od 76. Bičanić -), Kovačević, Kukoč-Petraello. Trener: Zoran Buinac

ZADAR: Matasović, Muić, Jukić-Peladić, Luetić, Jurić (od 79. Šutalo -), Perić, Jakir, Nakić 6 (od 69. Vukadinović), Djeveljekaj, Serbinov (od 46. Grgić -), Pedišić (od 46. Kordić). Trener: Marin Oršulić.

Crveni karton: pomoćni vratar Zadra Subašić.

Igrač utakmice: Tonči Kukoč-Petraello (Segesta).

27. srpanj 2024 01:09