StoryEditorOCM
SportPALE I NJEMICE

Senzacionalno. Veličanstveno. Čarobno. Nastavlja se hrvatska bajka u Koldingu

Piše Ivan Renić
15. prosinca 2020. - 20:55

Hrvatska u borbi za medalje: Veličanstvene rukometašice svladale Njemačku

Senzacionalno. Veličanstveno. Čarobno. Nastavlja se hrvatska bajka u Koldingu. Hrvatske rukometašice izborile su polufinale Europskog prvenstva u Danskoj. Do povijesnog uspjeha došli smo pobjedom protiv Njemačke rezultatom 23:20.

Nešto nervozniji početak naših rukometašica nego što smo proteklih utakmica navikli gledati. Njemice su uzele prednost te je dugo nisu ispuštale. Našim je curama za prvi pogodak trebalo četiri minute. No, razumljiv je nešto teži početak jer ulog je velik – polufinale.

Visoka njemačka obrana predstavljala nam je veliki problem. Naše su se djevojke u napadu mučile. Glatko nas je išlo tek s crte gdje su u prvom dijelu stopostotne bile Debelić s 3/3 te Ježić s 2/2.

Bježale su njemačke rukometašice na plus dva, a naše su se vraćale. Mogla je ta prednost otići i više da nije bilo raspoložene Pijević na golu sa sedam obrana.

Tukle su Njemice uglavnom izvana, a kada to ne bi išlo brzim zabadanjima iznudile su čak šest sedmeraca. Sve ih je neumoljivo realizirala Maidhof prometnuvši se u vodeću strijelkinju. Nismo uspjeli ugrabiti vodstvo ni s dvije igračice više, ali zato jesmo u 28. minuti s igračicom manje.

Prvo je Pijević „skinula“ zicer, a prvu prednost u sljedećem napadu donijela nam je Ježić. Njemice su do kraja prvog poluvremena uspjele poravnati rezultat, kako drugo, nego iz sedmerca. Najbolje kod naših bile su već spomenute Debelić i Ježić.

Vrijedi istaknuti kako su naše pivotkinje već nekoliko utakmica u nizu gotovo nepogrješive. Treba spomenuti kako je zaigrala i novopridošla Milosavljević. Na odmor se otišlo rezultatom 12:12.

Ne znamo što je izbornik Šoštarić rekao igračicama u svlačionici, ali urodilo je plodom. Itekako. Naše su reprezentativke u nastavak krenule uraganski.

Pijević je nastavila briljirati na vratima, a probudila se i Mičijević koja je ostala ponešto dužna u prvom dijelu. Serijom od 5:0 bježimo na velikih plus pet.

Njemice nisu zabile punih devet, a u 17 minuta dale su tek jedan gol. Ako krenemo slabije na početku utakmice, u nastavku se itekako naplatimo! Njemačke rukometašice jednostavno nisu znale što ih je snašlo.

Dok su „došle k sebi“ naše su rukometašice već bile odmaglile na sigurnu prednost – za Njemačku nedostižno, pokazalo se.

Najbolja u našim redovima bila je savršena Debelić sa šest pogodaka bez ijednog promašaja. Četiri je dodala Mičijević, a Mamić i Blažević po tri.

A, sada – Pijević. Naše čudo od vratarke završilo je sa 16 obrana što čini nestvaran postotak od 50 posto! A napokon se i nasmiješila.

Razloga za veselje svi imamo napretek. Hrvatska je u polufinalu – krećemo u boj za medalje!

18. travanj 2024 08:01