StoryEditorOCM
SportREGIONALNO PRVENSTVO U HRVANJU

Šibenčani najbolji!

Piše Ivica GJERGJA
11. ožujka 2019. - 23:12
hrvanjeee

U dvorani u Mocirama održano je Regionalno prvenstvo u hrvanju - jug Hrvatske. Natjecanje je otvorio glavni tajnik športske zajednice grada Zadra Josip Miočić dr.sc. Na samom prvenstvu sudjelovalo je 106 hrvačica i hrvača iz četiri kluba HK Split, HK Gospić, HK Šibenik i HK Zadar. Natjecanje je proteklo u odličnoj sportskoj atmosferi u kojoj su mogli uživati svi prisutni koji su se toga trenutka našli u dvorani, poglavito roditelji djece koji su se natjecali.

Djeca su bila raspoređena u pet uzrasnih skupina: mlađe djevojčice i dječaci početnici (2011 - 2012), mlađe djevojčice i dječaci početnici (2009 -2010), mlađe djevojčice i dječaci (2006 -2007 - 2008), starije djevojčice i dječaci (2004 - 2005), kadetkinje i kadeti (2002 - 2003), a svaka skupina podijeljena je u određene težinske kategorije kako bi se što više smanjila mogućnost ozljeda i svima omogućilo iste uvjete za ostvarivanje plasmana.

-Organizacija cijelog natjecanja prošla je odlično što su potvrdili i naši kolege iz ostalih klubova i nesebično podijelili iskustva u svojim lokalnim medijima. Za organizaciju svakako moram pohvaliti roditelje u klubu koji se sve više angažiraju kada se radi o ovakvim događajima, očevi su pomagali oko fizičkih poslova i postavljanja borilišta dok su vrijedne majke hrvačica i hrvača pripremale slastice za sve natjecatelje. Svakako moramo zahvaliti i našim sponzorima koji nas uvijek prate i sa po nekom sitnicom razvesele naše male sportaše a to su Maraska, Stanić, Zagrebačka pivovara i Valipile, kao i naše pekare Pekara Belafuža, Pekara Jadran i Pekara Vražap, kazao nam je na kraju natjecanja trener HK Zadra, Vladimir Menčik.

Ekipni rezultati nakon natjecanja:1. HK Šibenik 192,52. HK Zadar 190,53. HK Gospić 844. HK Split 58,5. Slika hrvanje. Snimio IG.
OKVIR 1: Zadarska odličja!
Što se tiče Hrvačkog kluba Zadar, njega je predstavljalo 37 natjecatelja od toga 14 djevojčica i 23 dječaka. Donosimo rezultate za HK Zadar: Prva mjesta su osvojili: Rogić Ivano, Ivanac Niko, Strika Lovre, Kevrić Luka, Parić Jakov, Kovačević Marino, Šumski Josip, Urić Šime, Nekić Cvita, Rados Emanuela, Urić Mia, Nekić Mare, Sikirić Cvita i Sarić Lucia. Druga mjesa su osvojili: Adum Leni, Miletić Luka, Batur Jure, Barić Marino, Maruna Luka, Zorić Tomislav, Stipanov Marino, Urić Donata, Šumski Marcela, Nekić Kate. Treća mjesta su osvojili: Radošević Zvonimir, Mihaljević Petar, Lovrić Andrej, Adžić Roko, Matić Lucijano, Mustajbegović Karlo, Čondrić Karlo, Bušljeta Renato, Mustajbegović Dea, Ljubičić Tonka, Šumski Marijana, Brčinović Gabrijela.

18. travanj 2024 15:57