StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI TRANSFERI

Šime Vrsaljko u grčkom Olympiakosu, a Marko Brkljača u Dinamu!

Piše I. Gjergja
3. srpnja 2022. - 21:28

Zadarski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko (30)  potpisao je trogodišnji ugovor s grčkim prvakom Olympiakosom iz Pireja.

Nakon što mu je ugovor s Atletico Madridom istekao 30. lipnja, Šime nije dugo čekao i priklonio se Olympiakosu bez plaćanja odštete. Podsjetimo da je Šime u španjolskom klubu bio od 2016. godine upisavši 100 nastupa. S njim je osvojio Europsku ligu 2016. i prvenstvo Španjolske 2021. godine. Šime je u dresu reprezentacije Hrvatske 2018. godine osvoji drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prije Atletica Šime je nastupao za talijanske klubove Inter, Sassuolo i Genovu te zagrebačke momčadi Dinamo i Lokomotivu.

Marko Brkljača, jedan od najvećih mladih talenata, novi je igrač Dinama. Brkljača je u Dinamo prešao iz Hajduka.

Marko je rođen 2004. godine u Zadru, a karijeru je počeo u Velebitu iz Benkovca. Nakon toga odlazi u Hajduk gdje je prošle sezone bio član juniorske momčadi te je nastupao u Ligi prvaka mladih. Brkljača je član mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske gdje se već susreo s nekim od novih suigrača iz Dinama.

U tradicionalnom izboru britanskog The Guardian "Next generation" Marko je 2021. godine uvršten na listu TOP 60 mladih talenata u svjetskom nogometu.

- Njegova igračka vrlina svakako je to što je talentiran i svestran igrač. Može igrati u veznom redu, pokriva više pozicija, uz preciznu ljevicu i odlično snalaženje u duelima. Svojim igrama i potezima već je ranije oduševljavao sve ljubitelje nogometa, ali i stručnjake iz domaćeg i svjetskog nogometa, objavili su na internetskoj stranici GŠK Dinama.

06. svibanj 2024 05:11