StoryEditorOCM
SportPRIJAVE SU U TIJEKU

Sjajna vijest za mlade atletičare, stigla je potvrda o prvom velikom natjecanju nakon duge pauze - Erste Plava liga se vraća u Zadar!

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2020. - 13:43

Odlična vijest za najmlađe zadarske atletičare. Nakon karantene uzrokovane korona krizom stiže potvrda o prvom velikom natjecanju nakon duge pauze. Erste Plava liga ponovo je s nama! Riječ je o natjecanju učenika trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola koje se održava u osam hrvatskih gradova. Među njima je i Zadar, a datum održavanja zadarskih kvalifikacija je četvrtak 18.lipnja 2020. na atletskom stadionu ŠC Višnjik.

Prijave su započele i mogu se obaviti putem maila: epl.zd.prijava@gmail.com.

Uz ime i prezime učenika potrebno je napisati discipline za koje se prijavljuje (najviše dvije) te ime škole koju zastupa.

Trećaši i četvrtaši u izboru imaju utrke na 60 i 300 metara te skok u dalj i bacanje vortexa, a petaši i šestaši utrke na 60 i 600 metara, skok u dalj i bacanje kugle.

Osim on line prijava moguće je prijaviti obaviti i osobno na tribinama atletskog stadiona ŠC Višnjik u petak 12. lipnja od 18:30 do 20 sati. Tom prigodom organizatori iz AK Fortius rado će odgovoriti na sva pitanja atletičara vezana uz natjecanje.

Krajnji rok za prijave je na sam dan natjecanja (18. lipnja), sat vremena prije početka natjecanja za uzrast u kojem se atletičar natječe.

Na borilište prvi izlaze šestaši i to u 16 sati. Od 17 sati za plasman na zagrebačko finale (na koje ide dvoje prvoplasiranih iz svake discipline) borit će se petaši. U 18 sati započinje natjecanje četvrtaša, a u 19 trećaša.

Prošle godine na velikom zagrebačkom finalu Zadrani su osvojili treće mjesto u ukupnom poretku.

image
Erste plava liga
26. travanj 2024 23:03