StoryEditorOCM
SportVILLACH

Sjajni "jadranaši" na jakoj međunarodnoj regati: zlata su osvojili osmerac, Sara Žuvanić u samcu i četverac bez kormilara mlađih juniora

Piše Ivica Gjergja
15. rujna 2022. - 18:14

Na 61. Međunarodnoj regati u austrijskom Villachu nastupili su veslači Jadrana, a nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom korona virusa. U Austriji "jadranaši" tradicionalno nastupaju na kraju sezone, već gotovo 50 godina. Okupili su se veslači iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije, Češke, Slovačke i Hrvatske. Na jezeru Ossiacher See, veslače je ovaj puta poslužilo vrijeme, što i nije čest slučaj na ovoj regati.

Veslači Jadrana postigli su vrlo dobre rezultate osvojivši sedam medalja, od čega tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane. Zlatnu medalju osvojio je juniorski osmerac kojeg su veslali Ivan Mustać, Petar Miloš, Bartol Cuković, Duje Kanjer, Roko Skočić, Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić i kormilar Matija Vujević. Još je prvo mjesto osvojila Sara Žuvanić u samcu lakih juniorki i četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić, Roko Skočić, Luka Kraljić i Bartol Ćuković.

Dvojac bez kormilara juniora Ivan Mustać i Petar Miloš bio je drugi, zatim četverac na pariće kadeta u sastavu Lovre Kolega, Frane Vulelija, Adrian Vidović i Franko Božić došao je na cilj treći kao i Dora Turčinov u samcu kadetkinja. Još je jednu srebrnu medalju osvojila Mara Bencun u lakom samcu juniorki.

U finale su se još plasirale Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniorki i zauzele peto mjesto. U finalima B su nastupili još Niko Škarpona u samcu juniora (6. mjesto), Sara Žuvanić u samcu juniorki (2. mjesto), Viktorija Aleta u samcu mlađih juniorki (1.mjesto), Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće mlađih juniorki (5. mjesto) i četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Antonio Višić, Teo Meštrović, Luka Petković i Luka Barešić (5.mjesto).

U samcu mlađih juniora nastupili su Toni Ćurković, koji je zauzeo peto mjesto u finalu D i Adi Hadžić u istoj disciplini bio je prvi u finalu G. S veslačima su u Villachu bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Marko Dragičević.

02. svibanj 2024 08:33