StoryEditorOCM
SportFOTO

Sjajno finale veteranske lige: Zadranka i Sabunjar Riba nekretnine odigrali 2:2, Puzar je na vratima radio čuda, a odluka je pala nakon šesteraca

Piše Ivica Gjergja
9. svibnja 2022. - 21:45

Dugo se čekala odluka o tome tko je u Zadru najbolja malonogometna momčad u veteranskoj kategoriji. Nakon što su se Zadranka i Sabunjar Riba nekretnine sastale u finalu, te nakon što je u regularnom dijelu susret završen bez pobjednika 2:2, odlučili su šesterci koji su otišli na stranu Zadranke. Da je pobjeda otišla i na drugu stranu, bilo bi također pravedno.

Svi koji ovu ligu igraju, tvrde da je opravdala svoje postojanje. Naime, poslije napornog radnog dana i dnevnog odmora, dođe se na parket, odigra susret i nakon toga uobičajeno je čeka ih ono treće poluvrijeme, kada vremešni igrači bace ćakulu, evociraju uspomene na svoje nogometne mlade dane i mnoge druge teme. Razonode se, provesele, odigraju partiju nogometa, prizalogaje nešto, popiju i zadovoljni odu doma. Suština postojanja lige je druženje, da se nađu stari prijatelji koje balun godinama povezuje.

U svojoj završnoj besjedi povjerenik liga Drago Dražević, koji je aktivni igrač svojih Tenkista, kazao je:

-Opravdali ste svojim odnosom, ponašanjem fer i korektnom igrom sve ono za što se već godinama mi "iskusni" malonogometaši borimo da ostvarimo u ligi. Očevidno je da niste mnogo izgubili od znanja i baratanja loptom, no „stari“ smo pa su nam i reakcije usporene. Ovim putem bih zahvalio svim igračima i klubovima na sudjelovanju i doprinosu u jačanju naše lige. Vidimo se na jesen, kazao je Dražević.

Finale:

ZADRANKA – SABUNJAR RIBA NEKRETNINE na šesterce 5:4 (2:2)

SD Mocire. Gledatelja 120. Suci: Krešo Zrilić i Damir Lerga.

Strijelci: 1:0 Verunica (3), 1:1 Ješe (9), 2:1 Stulić (18), 2:2 Burčul (32). Šesterci: Šimunac, Lazanja, Čulina za Zadranku, a Ješe, Kajtazi za Sabunjar Riba nekretnine.

Najbolji igrač: Emilio Puzar (Zadranka).

ZADRANKA: Emilio Puzar, Alen Lazanja, Dado Stulić, Jure Šarić, Jure Čulina, Neven Šimunac, Goran Mikulec, Marin Batur, Željko Lulić, Drago Verunica. Voditelj: Branko Mičić.

SABUNJAR RIBA NEKRETNINE: Slobodan Marušić, Brane Kapović, Josip Kevrić, Jure Sorić, Jakov Surać, Vedran Ješe, Marko Vukić, Lorenco Kajtazi, Frane Fatović, Goran Burčul, Marin Klanac, Vedran Žilić. Voditelj: Gašpar Begonja.

U sučeljavanju najboljih momčadi, a bila je to veteranska krema, na jednoj strani su bili Verunica, Lazanja, Šarić, Batur, Čulina i drugi, a na drugoj Ješe, Fatović, Burčul, Surać i druga poznata imena zadarskog nogometa. Na otvaranju susreta igrači Sabunjara Riba nekretnina uzeli su sve u svoje noge, dominirali, ali nisu uspjeli iz dvije - tri prigode koje su napravili zabiti zgoditak (Fatović, Burčul).

Kako je vrijeme odmicalo tako su se igrači Zadranke dizali, a u takvoj igri i poveli. Naime, igrao se treći minut, Drago Verunica je prihvatio jednu loptu iskosa na nekih sedam metara napravio korak dva i oštro pucao i pogodio za 1:0. Sada Zadranka pametnom igrom zaustavlja sve pokušaje protivnika no u devetoj minuti nije mogla ništa napraviti kada je Vedran Ješe iz solo akcije matirao Puzara za 1:1.

I nakon ovog poravnanja vratar Emilio Puzar je na streljani, no gola nema. Vratar se istakao i obranio je pet – šest udaraca, bio je „Emilio – pantera“, sve udarce je hvatao ili odbijao činieći čuda na vratima. Za sve ono što je uradio dobio je epitet igrača finala. Dao je živosti Puzar svojoj momčadi koja „stišće“ te Stulić u 18 minuti iz lijepe akcije zabija za vodstvo.

Dugo ga je Zadranka držala no u 32 minuti „kapitulirao„ je Emilio – pantera, kada je obranio dva udarca, no lopta je došla do Burčula koji poravnava na 2:2. Na jednoj i drugoj strani bilo je još polu prigoda, ali se rezultat nije mijenjao. U izvođenju šesteraca više samopouzdanja imala je Zadranka i kad je Puzar obranio treći penal Burčulu, oduševljenju igrača Zadranke nije bilo kraja.

Susret za treće mjesto:

MAMA MIA – IN CONSTRUKTUM VG 6:2

MAMA MIA: Ante Klanac, Branimir Jurjević, Hrvoje Zanki, Ante Širinić, Saša Bjelanović 3, Tomislav Tadić 1, Željko Bušić, Nikola Veršić, Mate Radan 1, Ante Šarlija 1. Voditelj: Zdravko lipotica i Matija Benini.

IN CONSRTUKTUM VG: Mate Vidaić, Marin Miletić, Stipe Bakić, Nino Surić 1, Kristija Kajtazi 1, Mario Šendula, Đulijano Krizman, Ante Šaja, Šime Kevrić, Dejan Birčić, Dinko Baričević, Mario Dundović. Voditelj: Dalibor Zubčić.

Dominatna Mama Mia u svemu je bila bolja i zasluženo osvojila treće mjesto, ponovo se istakao Saša Bjelanović koji je polučio tri zgoditka.

Najbolje ekipe:

Prvo mjesto Zadranka,

Drugo mjesto Sabunjar Riba nekretnine

Treće mjesto Mama Mia 

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač lige Vedran Ješe (Sabunjar RN),

Najbolji strijelac Frane Fatović (Sabunjar RN),

Najbolji vratar Emilio Puzar (Zadranka).

01. svibanj 2024 19:41