StoryEditorOCM
SportNALJUTIO SE

‘Skinuli ga golog, pa ga ubacili u kontejner‘, slavni NBA igrač pričao o zlostavljanju Hrvata, on žestoko uzvratio

Piše SPORT SD
20. studenog 2023. - 22:00

Nije neuobičajeno za mnoge igrače koji prvi put zaigraju u NBA ligi da moraju proći nekakve obrede inicijacije koje određuju stariji igrači u klubu. To je iskusio i hrvatski košarkaš Gordan Giriček koji je 2002. godine zaigrao za Memphis Grizzlies, barem tako tvrdi poznati Jason Williams, koji je u jednom podcastu ispričao:

"Ike Austin i Grant Long su mu u Memphisu govorili: ‘Rook (rookie), sutra ujutro mi donesi krafne.’ Dali bi mu ti tri ili četiri šanse. Idući dan nije bilo krafni”, pričao je Williams, pa otkrio kako bi kaznili Giričeka:

"Na kraju treninga bi nam postavili veliki kontejner za rublje, a mi bismo svoju odjeću poslije treninga ubacili unutra kako bi je čovjek koji brine o opremi mogao oprati. Oni su svu tu odjeću izbacili, a njemu su zavezali noge i ruke i golog ga ubacili u kontejner. Napunili su kontejner ledom i vodom, a zatim ga odgurali na centar terena u dvorani, stavili ga na logo grizlija i tako ga ostavili neka tri sata", rekao je Williams.

image

Giriček u dresu Orlando Magica, 7. ožujka 2003.

AFP

Giričeku su ovi komentari zasmetali, te je u razgovoru za Večernji list jasno poručio Williamsu da prestane lagati:

"Nitko me nije strpao u kontejner i prije no što ta tvoja priča eskalira prestani širiti laži jer ću morati poduzeti pravne akcije kako bi prestao sramotiti moje ime. Budi korektan i koristi čiste činjenice prije no što pričaš o nekome. Ne ljutim se puno na tebe no što je previše, previše je. Inače, sjajno mi je bilo igrati s tobom i sretno ti bilo", izjavio je Giriček, a sličnu poruku je poslao i voditelju podcasta "Flagrant".

"Možda su oni nešto takvo i učinili nekome ali zasigurno ne meni. Što se mene tiče ja mogu i na detektor laži da se provjeri tko govori istinu i da dokažem da nitko mene golog nije skinuo niti držao tri sata u kontejneru s hladnom vodom", rekao je za Večernji Giriček.

10. svibanj 2024 04:50