StoryEditorOCM
SportPLIVAČKI ADUTI

Skupština Hrvatskog saveza daljinskog plivanja: danas odluka hoće li sjedište biti u Zadru! Uvodi se i novo tijelo, Komisija sportaša

25. studenog 2023. - 13:22

U Zadru će se danas održati Skupština Hrvatskog saveza daljinskog plivanja na kojoj će se, među ostalima govoriti i o korekciji u HSDP, a vezane uz novi Zakon o sportu te promjene u Statutu. Skupštinu će predvoditi predsjednik Saveza Dražen Adžić, profesor, daljinski plivač i vaterpolski trener koji je kazao:

- Skupštinu održavamo kako bi se uskladili s novim Zakon o sportu. Biti će tu i promjena mjesta sjedišta Saveza, najvjerovatnije u Zadru. Siguran sam da je preko 90 posto sjedišta raznih saveza u Zagrebu, eventualno neko u Splitu, a evo sada će biti i u Zadru. Razlog, to je da je KDP Donat najuspješniji klub ovog sporta u Hrvatskoj. U Zadru postoje četiri kluba daljinskog plivanja, ali Donat ima primat i najbolje rezultate. Donat je ove godine postao ekipni prvak Hrvatske, a uz to ima i nekoliko individualnih prvaka države. Marija Bondarenko na deset kilometara te Klara Bošnjak na tri kilometra u bazenu. Ti uspjesi su meni kao Zadraninu posebno važni. Osim tih rezultata, daljinsko plivanje je daleko najrazvijenije u Zadru. Biti će promjene oko broja glasova u Skupštini, te ćemo uvesti novo tijelo, Komisiju sportaša. Na sljedećem državnom natjecanju, natjecatelji će među sobom odabrati predstavnika koji će biti član Skupštine i imat će pravo glasa u njoj - objasnio je Dražen Adžić, predsjednik HSDP.

02. svibanj 2024 08:24