StoryEditorOCM
SportNOVOSTI IZ KLUBA

Slaže se mozaik nove momčadi koja će imati povratnike u zadarski dres: jedan od njih je i Marko Ramljak!

Piše D.Žura
15. srpnja 2022. - 16:53

Košarkaški klub Zadar u kojem su odnedavno novi, odnosno, ranije viđeni djelatnici kluba, David Gunjević (direktor), Denis Pleslić (sportski direktor) te Danijel Jusup (trener, ozbiljno su prionuli poslu.

Naime, slaže se mozaik nove momčadi koja će čini se imati određen broj igrača koji su već nosili zadarski dres. Jedan od njih je i Marko Ramljak,koji se, kako u svojem priopćenju navodi KK Zadar, ponovno vraća nakon šest godina u klub gdje je odradio prve seniorske minute.

Poslije Zadra, igrao je za Cedevitu i Cibonu, Zrinjski Mostar, Posušje i Spars Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Balkan Botevgrad (Bugarska), Twarde Perniki Torun (Poljska).

Ramljak je bio povremeni reprezentativac Hrvatske prošle sezone branio je boje Posušja i Sparsa za koje je u Ligi BiH ubacivao po 15.6 poena te hvatao 6.6 skokova. U NLB ABA 2 ligi bilježio je brojke od 15 poena, 8 skokova i 3 asistencije u samo sedam odigranih utakmica, ističu iz kluba. Neslužbeno , u tijeku su pregovori oko povratka Ivana Vraneša, te se spominje mogući angažman Josipa Barnjaka (Škrljevo).

Svoj potpis stavio je i Diante Baldwin, koji je u kratkom vremenu također promijenio dosta klubova, zadnji u kojem je igrao je Borac iz Banja Luke ( BiH). U kuloarima se spominju Ivan Batur i Lovre Bašić, dok se još uvijek ne zna hoće li se razgovarati s Tomislavom Mihaelom Buljanom koji je nedavno uzeo ispisnicu, ali je spreman za povratak ukoliko budu zadovoljavajući uvjeti. 

Navodno, svoju bi košarkašku priču konačno u svojem gradu mogao ispisati i Ivan Novačić koji se u dresu Cibone ove sezone okitio s dva trofeja, naslovom Prvaka Hrvatske i Kupom Krešimira Ćosića.

Istina, dosta toga je u sferi nagađanja, ono što je posve sigurno u klubu od lanjske sezone ostaju Antonio Jordano, Dario Drežnjak , Duje Brala i Antonio Sikirić. Šuška se kako bi u stručnom stožeru ponovno mogao biti i Tomislav Ružić kao pomoćni trener koji je već radio uz Jusupa.

20. travanj 2024 02:11