StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Sonik Puntamika u prvoj utakmici poražen od Gorice, čeka se uzvrat u Jazinama

Piše I. Gjergja
12. svibnja 2021. - 18:22

Gorica je prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige pobijedila (Gorica - Sonik Puntamika 89:83), a obje momčadi su nastupile oslabljene.

Tako su kod Gorice nedostajali Ljubičić, Baković, Batur, a kod Sonik Puntamike Vladović, Petani i Rašić. Do samog kraja utakmica je bila neizvjesna dok su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Zadrani su bolje otvorili susret prvi dio završili u svoju korist.

Ponovo se istakao Ante Gospić te Dino Palčić koji su svoje suigrače vodili tijekom susreta. Samo dva minuta prije kraja ukazao se domaći košarkaš Lovre Mazalin koji je bio i najbolji igrač susreta, te vezao nekoliko akcija postigavši četiri koša za rezultatsko odvojenje Gorice i na kraju pobjedu. Najbolji u domaćim redovima bio je upravo Lovre Mazalin s 25 poena, Mate Kalajžić s 14 koševa, dok je kod gostiju bio najbolji Ante Gospić s 23 i Dino Palčić 22 postignuta koša.

Evo što su kazali akteri susreta.

-Teška i fizički zahtjevna utakmica. Naši igrači Mašić i Mazalin, koji su igrali na poziciji 4 i 5, morali su se „tući“ sa Antom Gospićem i Marinom Šarlijom te tražiti način na koji doći do laganijih poena. Nije nam napad bio problem koliko obrana. U drugom poluvremenu smo proradili , zatvorivši utakmicu teže nego sam očekivao znajući da će i gosti fizički pasti, a što se i dogodilo. Očekivao sam lakšu utakmicu, no bitna je pobjeda ona je u seriji 1:0, ostaje nam dobro se odmoriti i pripremiti se za petak za drugi sraz, kazao je trener Gorice, Josip Sesar.

-Izuzetno teška utakmica, bili smo dug vremenski period unutra u igri, mogu reći da je šteta ovih zadnjih minuta koje nismo odigrali kako treba. To ti je kad nemaš dovoljno igrača. Prikazali smo dobru partiju i čestitao bi Gorici na pobjedi, serija ide dalje ovo je tek prva. Ostaje odmor i sve ćemo učiniti da pobijedimo u drugom srazu u Jazinama, kazao je trener Sonik Puntamike, Hrvoje Vlašić.

-Čestitao bi svojim suigračima na dobroj borbi, a Gorici na pobjedi. Dok smo imali snage i energije utakmica je bila pod našom kontrolom. Na kraju se „prelomilo“ otišla je pobjeda na stranu domaćina, vidimo se u petak gdje im neće biti lako, kazao je igrač Sonik Puntamike, Ante Gospić.

Drugi susret uzvratni Sonik Puntamika – Gorica igra se u petak u SD Jazinama

24. travanj 2024 21:14