StoryEditorOCM
SportPIŠE MARCA

Španjolci plasirali dirljivu priču o Modriću i još jednom "Vatrenom": "To su neki vidjeli samo na filmovima"

Piše SN
19. veljače 2023. - 09:46

Subotnji susret Osasune i Reala, ali i dvojice hrvatskih reprezentativaca (na suprotnim stranama), Luke Modrića i Ante Budimira, španjolska je Marca iskoristila kako bi svojim čitateljima plasirala dirljivu životnu priču o njihovim sudbinama.

Španjolcima se pritom potkrala pogreška: kao mjesto rođenja Luke Modrića naveli su Zagreb (umjesto Zadra). Dakako, spominje se i tragična sudbina Modrićevog djeda (po kojemu le Luka dobio ime). Stariji Modrić ubijen je od četnika na kućnom pragu. Luka je nedavno u razgovoru za COPE evocirao tužnu uspomenu na djeda i dan kada je saznao da ga više nema.

Marca ističe kako je ratna zbilja promijenila djetinjstvo i šest godina mlađeg Budimira, rođenog u malom mjestu Ozirica, pored Zenice, u Bosni i Hercegovini. Mali je Ante imao svega nekoliko mjeseci kada je njegova majka pred ratnim vihorom izbjegla u Veliku Goricu, pored Zagreba. Otac mu je poginuo u prometnoj nesreći i majka je sama odgajala njega i dvije mu sestre blizanke. Također se naglašava činjenica da Budimir s 30 godina pokušava završiti fakultet ekonomije, a karijeru bi želio zaključiti u Gorici, klubu u kojemu je i započeo nogometni put. Pogrešno je istaknut podatak da je Budimir četiri puta zaigrao za hrvatsku reprezentaciju. On je upisao 17 nastupa za nacionalnu momčad i postigao je jedan pogodak. Modrić je pak za Hrvatsku odigrao rekordnih 162 susreta i zabio 23 gola.

U zaključku autor teksta ističe:"obojica bi mogli dugo pričati o stvarima koje su njihovi suigrači vidjeli samo na filmovima".

26. travanj 2024 21:16