StoryEditorOCM
SportREAKCIJA

Španjolci tvrde da je Modrić poludio na Rebića: ‘Tvoji suigrači se brane, pate u obrani, a ti izađeš van kako bi promijenio kopačke‘

Piše SN/PSD
28. lipnja 2021. - 22:40
Croatia's midfielder Luka Modric gestures as he walks off the pitch during the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between Croatia and Spain at the Parken Stadium in Copenhagen on June 28, 2021. (Photo by WOLFGANG RATTAY/POOL/AFP)Wolfgang Rattay

Hrvatska je u uvjerljivo najzanimljivijoj utakmici dosadašnjeg dijela Eura, nakon neviđene drame upisala poraz od Španjolske (5:3) u osmini finala Eura.

Vatreni su poveli u 20. minuti nakon velike pogreške domaće obrane i vratara. Pedri je gotovo s centra vraćao loptu Simonu, no lopta je španjolskom vrataru prešla preko noge završivši u mreži. Ipak, u 38. minuti rezultat je izjednačio Sarabia i to nakon jedne bizarne situacije, prenose Sportske novosti. 

Naime, u trenutku kada je Španjolska imala napad, Ante Rebić je izašao izvan igre kako bi zamijenio kopačke. Furija je povela jedan napad nakon kojeg je Livaković obranio Gayin udarac, no Sarabia je s desetak metara snažnim udarcem pospremio odbijanac za 1-1.

Kako prenose španjolski mediji, ovaj potez Rebića jako je iznervirao Luku Modrića koji je od napadača tražio da mu objasi zašto se odlučio na takav potez u baš takvom trenutku. Njegovim potezom nezadovoljan je bio i izbornik Zlatko Dalić, ali povratka više nije bilo. 

Situaciju je komentirao i bivši vratar španjolske nogometne reprezentacije Santiago Canizares.

- Tvoji suigrači se brane, pate u obrani, a ti izađeš van kako bi promijenio kopačke. Neshvatljivo je da u trenutku kada je lopta u igri, kada je još ostalo sedam minuta do kraja poluvremena, Rebić ide po nove kopačke. Sarabia je samo iskoristio njegovu neopreznost.

15. travanj 2024 06:25