StoryEditorOCM
SportZAVRŠEN 2. MEMORIJALNO HUMANITARNI TURNIR ANTONIO JURJEVIĆ

Spektakularna završnica pripala Kontrol birou: klan Anića 'nalio' Ploču!

Piše Ana Franić
29. kolovoza 2018. - 21:05
jurjevic_turnir35-280818

Ekipa Kontrol biroa iz Zadra pobjednik je drugog Memorijalnog humanitarnog turnira "Antonio Jurjević". U spektakularnoj atmosferi malonogometnog igrališta na ŠC-u Višnjik, u finalu su bili bolji od MNK Ploča, koji su savladali rezultatom 6:1.

U drugom finalnom susretu na turniru, onom veterana, pobjedu je izborila momčad Bistro kolodvor, koja je rezultatom 5:1 bila bolja od Crnih bobica iz Medviđe.

Drugo izdanje malonogometnog turnira održanog u čast prerano preminulog Antonija Jurjevića bila je svojevrsna revija najboljih malonogometnih ekipa Zadarske županije. Na natjecanje se prijavilo rekordan broj od 97 ekipa u kategorijama seniora i veterana, a usto je organiziran i dječji turnir. Finalnu večer, kao i cijeli turnir, promatralo je nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u nogometnim majstorijama, hrani, piću i atmosferi, što je odlično odradila mala skupina volontera iz Humanitarne udruge "Antonio Jurjević", MNK Brodarica i MNK Plovanija.

Uz finalne utakmice u utorak navečer odigrani su i susreti za treće mjeste po kategorijama. U seniorskoj konkurenciji, Generacija 90, za koju je igrao i pokojni Antonio Jurjević, dobila je Young Boyss graditeljstvo Ilić, dok je ekipa Velebita iz Benkovca svladala Puntamiku u borbi veterana za treće mjesto.

– Iznimno nam je drago što je posjećenost turnira ovako velika jer to govori koliko je turnir kvalitetan. U dvanaest dana, natjecanje je posjetilo nekoliko tisuća ljudi koji su sa svojim obiteljima i prijateljima dolazili pogledati vrhunski mali nogomet, ali i ostajali se družiti nakon susreta – rekao je Frane Volpi Kobal, predsjednik Humanitarne udruge "Antonio Jurjević", ističući humanitarni karakter turnira.

– I prošle godine smo pomogli, a pomoći ćemo i ove. Iako je humanitarna akcija bila organizirana za Leona Markovića, koji je, nažalost, preminuo, novac od akcije će svakako ići za liječenje djece u Hrvatskoj. Nikada nećemo prestati pomagati – poručio je Volpi Kobal.

Organizacijom turnira, atmosferom i prikazanim nogometom zadovoljan je bio i direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović.

– Kada su organizatori prošle godine došli u moj ured i predstavili mi ideju o malonogometnom turniru, mislio sam da je vrlo ambiciozna, ali sam smatrao da ŠC Višnjik, uz ovakvu infrastrukturu, to i zaslužuje. Moram priznati kako je malonogometni turnir nadmašio moja očekivanja. Želim i ubuduće da se na ŠC-u Višnjik rade ovako kvalitetni projekti i da na ovaj način budu zastupljeni svi sportovi. Malonogometni turnir je pun pogodak, prvenstveno zbog svoga humanitarnog karaktera. Jako smo zadovoljni organizacijom i osobno ću im uvijek biti potpora – kazao je Denis Karlović, koji je uz gradonačelnika Branka Dukića sudjelovao u dodjeli priznanja najboljima.
Seniorski prvaci, momčad Kontrol biro, uz medalje i priznanje dobili su i kameni prijenosni pehar od čak 17 kilograma te upisali svoje ime na zid pobjednika koji se nalazi iza nogometnih terena ŠC-a Višnjik.


Stipe Vujević najbolji strijelac
Na turniru su podijeljene zahvalnice svim sucima, ali i dodijeljena priznanja za najboljeg golmana, igrača i strijelca u obje kategorije.
Veterani: najbolji golman: Stipe Bjeliš (Bistro kolodvor), najbolji igrač: Jure Čulina (Bistro kolodvor), najbolji strijelac: Jure Šarić – 5 golova (Crne bobice).
Seniori: najbolji golman: Vice Šušić (Kontrol biro), najbolji igrač: Josip Anić (Kontrol biro), najbolji strijelac: Stipe Vujević – 12 golova (Generacija 90).

 

Klan Anića nalio Ploču!
Finalnu utakmicu između Kontrol biroa i Ploče obilježili su "kontrolori Anići" koji su "rasparali" mrežu Ploče. Prvo je Filip Anić zabio vodeći pogodak, a ubrzo nakon njega Josip Anić zabija za 2:0, da bi pri kraju drugog poluvremena Filip povisio na 3:0.
Slavlje Anićima "pokvario je" Kristijan Šarić, koji je na početku drugog poluvremena uzeo loptu, pretrčao cijeli teren, prevario golmana i zabio za 4:0. Odmah nakon toga Šarić je ponovno imao simultanku i odveo rezlutat na nedostižnih 5:0.
Nakon odlične asistencije Nina Jurjevića, Ploča je smanjila razliku pogotkom Matea Jovića, no "klan Anić" je odlučio zatvoriti utakmicu i Josip je zadao posljednji udarac za 6:1.

 

Čulina i Burčul iscijedili Crne bobice!

Jure Čulina je na otvorenju finala veterana doveo Bistro kolodvor u vodstvo, no ubrzo, uz asistenciju Gorana Burčula, Božo Miletić povisuje razliku na 2:0. Na početku drugog poluvremena Čulina zabija za 3:0, Crne bobice pokušavaju smanjiti razliku pogotkom Jure Iglića, ali Burčul donosi prevagu i najprije povisuje na 4:1, a potom i na 5:1, što je bio konačni rezultat.

19. travanj 2024 18:16