StoryEditorOCM
SportKAKAV PREOKRET

Split pomeo Zadar: prvaka Hrvatske dobit ćemo u "majstorici" ove subote na Višnjiku!

Piše D.Žura
2. lipnja 2021. - 22:12

SPLIT - " Mala dvorana KK " Split".Gledatelja: 150.  Split – Zadar 81:68  ( 19 : 23, 25:14, 18:11, 19:20).

Suci: Tomislav Vovk ( Slavonski Brod), Alfred Jovović i Goran Kruljac ( Zagreb).

SPLIT: Perković (18), Perasović (3), Kedžo, Ukić (12), Marčinković (5), Bajo, Čampara (3), Babić (4), Vranković (3), Luković (17), Marić (11), Mesiček (7). 

ZADAR: Carter(13), Jordano (6), Justice (4), Palokaj, Brala, Vuković (8), Bursać (9), Junaković (6), Mavra (12), Onuaku (12) , Planinić, Kraljević.

Split je na svojim Gripama uspio "razbiti" Zadar i tako izjednačiti finalnu seriju na 2:2, čime se onda "majstorica" usmjerava u Krešin dom,  u ovu subotu, gdje pasti odluka o prvaku Hrvatske.

Ako se u trećoj "žuta podmornica" izvukla kroz produžetak, u četvrtom ogledom nametnuli su se u mnogo čemu. Dovoljno je kazati kako su pogodili petnaest trica, Zadrani svega tri, uz to su promašili osam slobodnih bacanja, te imali deset skokova manje od Splićana.

Unatoč najavama nije se uspjelo dobiti balans između unutarnje igre , bilo je  previše promašaja iz oba spomenuta kuta. Sve do subote zrakom će lebdjeti pitanje zašto se Split opet ozbiljno ogriješio o broj nazočnih na tribinama, ma koliko god se to trudili sakriti, kamere su sve zabilježile. A onda se nameće  pitanje kakav će potez povući Zadar glede onih koji će moći na tribine dvorane Krešimir Ćosić!

image
Utakmica ZADAR-SPLIT
Šime Zelić

Ono što je posve sigurno kako se razmišljanje o naslovu prvaka nakon trinaest godina produžilo do kraja tjedna! 

SEMAFOR

11:7(5.') - Žuti su se prvi odvojili u inače koševima  siromašnom dijelu utakmice , sve zasluge otišle su na stranu Tonija Perkovića i njegove dvije  "trice", jednu je dodao Marko Luković. Na zadarskoj strani svega jedna, pogodio je Aleksandar Bursać.

19:23 ( 10.') - Uhvatio je i Zadar ruku, Dominik Mavra je krenuo s tri poena, onda su mu veliku pomoć donijeli Bursać i Justine Carter, međutim, Roko Ukić, je najprije zabio za dva, potom i tri poena doslovce uz zvuk sirene.

28:27(15.') - Bolje su Zadrani zakoračili u drugu dionicu, činilo se kako su uhvatili baš pravi ritam, onda su krenuli s pogreškama. Kaznili su ih Marin Marić, potom opet " tricama", jednom Perković, drugom Ivan Perasović.

44:36 ( 20.') -  Nastavili su domaćini s odličnom realizacijom, Blaž Mesiček je došao do devete splitske "trice", Zadar ostao na svega dvije, čak su im i slobodna bacanja bila problem, do kraja poluvremena čak pet! Čemu se onda  nadati...

56:42 ( 27.') - Split je krenuo življe i brzo su otišli na višak od dvanaest poena, osobito dojmljivo bilo je zakucavanje Luke Babića), Zadar je nastavio biti neuvjerljiv u oba smjera. Nije se iza toga ni Split nametnuo sve dok Luković nije pogodio  dvije " trice" za velikih plus 14!

69:61 (34.') - Split se dva puta odvojio na dodatnih dva viška (16), prvi je put podigao, Pavle Marčinković, drugi put Perković, dakako tricom. Marčinković se onda nije proslavio pogodivši loptom na podu Juru Planinića.

79:58 (34.') -  Onda su Marić s dva i Marčinković trinaestom tricom domaće momčadi podigao i splitski brod krenuo je prema  petoj utakmici, jer su spomenuti imali i pomagače do najviši 21 viška.(dž)

19. travanj 2024 20:45