StoryEditorOCM
SportMAJSTORI VJEŠTINE

Sportski susret i druženje aikidoka u Zadru: dvorana za trening bila je ”puna kija“

Piše I. Gjergja
24. travnja 2024. - 21:17

Još jedan tradicionalni sportski susret i druženje aikidoka održao se u Zadru na kojem su uz domaćine sudjelovali i članovi aikido klubova iz Oroslavja i Karlovca. 

Sve je proteklo u ugodnoj atmosferi i stručnom usavršavanju, na kojem su sudionici imali prigodu vježbati uz poduku nekoliko majstora instruktora: Joze Matišića iz Oroslavja (4. dan), Zvonimira Tarnika iz Karlovca (2. dan) te Vesne (4. dan) i Nenada Vertovšeka (6. dan) iz Zadra. 

image

Vježbanje aikidoka u Zadru

Ig/Slobodna Dalmacija

Gosti iz Oroslavja i Karlovca dočekani su kao i svaki put, radosno, s puno očekivanja te ugodnog i poučnog druženja. Dvorana za trening bila je ”puna kija“, odnosno atmosfere relaksiranog i fokusiranog vježbanja. 

Teme zajedničkog susreta bile su tehničke i pripremne vježbe iz klasičnih i naprednih dijelova aikida, zatim suočavanje s realnim opasnostima i napadima povezanih s rješenjima aikida i drugih borilačkih vještina. Isto tako, mentalna i fizička priprema za aikido i ki-testiranje, kao i primjene rada s bokkenom i tantom, bili su težište poduke i rada voditelja.

image

Vježbanje aikidoka u Zadru

Ig/Slobodna Dalmacija

Završni dio aikido vježbanja bio je uspješno polaganje nove stepenice za dugogodišnjeg člana i instruktora Vojka Vrdoljaka iz Zadra koji je pokazao zavidnu iskustvenu razinu joden ki-testa, odnosno uvjeta za stjecanje aikido zvanja 3. dan. 

Na koncu su se svi dobro raspoloženi uputili u pizzeriju Mrak na legendarno posttrening druženje, jedan od važnih dijelova svakog aikido seminara, odnosno susreta...

Iduće druženje Zadrana s drugim aikidokama iz Hrvatske i europskih zemalja održat će se krajem svibnja na Međunarodnom aikido sportskom susretu i seminaru u Oroslavju.

24. travanj 2024 21:17