StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Sraz Sonik Puntamike i Vrijednosnica Osijek: "Mi nismo momčad za odigrati dvije utakmice tjedno!"

Piše Ivica Gjergja
23. studenog 2020. - 08:29

U 11. kolu HT Premijer lige odigran je susret Sonik Puntamike i Vrijednosnica Osijek u hramu košarke Jazinama. Domaća momčad je pobijedila 97:92 i tako nastavila uspješan niz, potvrdila još jednu pobjedu nakon gradskog derbija protiv Zadra. Istina, išlo je sve s Vrijednosnicama malo teže, no pobjedi se ne gleda u zube. Imali su domaći igrači više od igre, bili bolji veći dio susreta, no i kada se „lomio rezultat“ 40 sekundi prije kraja bili na 93:92, znali su se oduprijeti „napasti“ gosta, koji je ozbiljno zaprijetio. U tih nepunih 40 sekundi bolje su odradili „Puntini“ igrači i zasluženo slavili. Evo što su kazali akteri te utakmice.

- Kao što sam rekao u najavi, Osijek je momčad protiv koje je teško izbjeći utakmicu na devedesetak poena jer imaju sjajan napadački potencijal. Očekivao sam ovakav susret. Svaki puta kada smo došli u šansu da prelomimo rezultat oni bi pogodili s istekom napada, a protiv takvih ekipa je jako teško držati koncentraciju sve 24 sekunde. Kada se utakmica lomila, dva puta smo primili tricu u zadnjoj sekundi napada. Jednostavno, to je Osijek. To je njihov forte. Mogli smo gledati i puno gori scenarij po nas. Ipak, kada je trebalo, bili smo dobri. Mi smo cijelo vrijeme kontrolirali rezultat. Oni su u nekoliko navrata dolazili u egal, ali nisu uspijevali prijeći u vodstvo. Mi jednostavno nismo momčad koja igra dvije utakmice tjedno te je nakon pražnjenja protiv Zadra ovo bio veliki ispit zrelosti za nas. Bilo je jako bitno da nastavimo u dobrom ritmu, tim više što nismo bili u kompletnom sastavu. Na koncu smo ispunili cilj koji smo si postavili te sam zadovoljan pobjedom, kazao je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

- Utakmica se odlučivala u zadnjim sekundama, no na kraju je presudilo iskustvo domaćih igrača, prije svega Jakova Vladovića. Dali smo svoj maksimum i bili smo blizu, no ovo je sport i netko mora pobijediti, a netko izgubiti. Ovaj put je Sonik bio taj koji je odnio bodove, kazao je pomoćni trener Vrijednosnica Osijek, Marko Mandić.

- Čestitao bih Osijeku koji je odigrao odličnu utakmicu. Mi smo se iscrpili protiv Zadra i večeras smo jednostavno trebali dobiti. Ako treba, i na silu. Znali smo da su igrači Osijeka vrhunski šuteri te smo znali da trebamo zaustaviti njihov dalekometni šut želimo li doći do pobjede. Na kraju smo u tome koliko-toliko i uspjeli, te stigli do novih bodova, kazao je Lovre Runjić, igrač Sonik Puntamike.

24. travanj 2024 03:36