StoryEditorOCM
SportSPORTSKI RIBOLOV

„Zubacu“ dvije pojedinačne i momčadske medalje, a „Podlanici“ momčadsko zlato!!

Piše Ivica Gjergja
2. studenog 2021. - 12:35

Sve čega se 'uhvate' u ŠRD Zubacu iz Zadra „pozlati se“. Nakon što je prije petnaest dana Ardena Bajlo postala prvakinja Hrvatske u lovu štapom s obale, članovi ŠRD Zubaca nastavili su njen niz, te osvojili još dva prva mjesta na nacionalnom natjecanju.

Angelo Kosović bio najbolji u lovu štapom iz brodice na Prvenstvu Hrvatske koje je u Vrsaru organizirao lokalno ŠRD „Baraj“. Prva je to nacionalna pojedinačna seniorska titula za Kosovića, a koji je 2015. godine bio svjetski prvak iz brodice u kategoriji do 21 godine i postao sportaš godine za Zadarsku županiju.

Nije samo Angelo nego je među 24 natjecatelja, koji su nastup na PH izborili na međužupanijskom natjecanju, njih čak sedam bilo iz Zubaca. Kosović je osvojio zlato, a malo je nedostajalo za još jednog njegovog klupskog kolegu na pobjedničkom postolju budući da je Marko Sikirić bio četvrti dok je Mladen Bajlo završio šesti. M. Bajlo i Kosović, prijavljeni kao Zubatac III, osvojili su prvo mjesto u momčadskom redoslijedu u kojem je nominalno prvi sastav zadarskog kluba (D. Bajlo - Sikirić) završio četvrti.

Uspješan je Zubatac bio i na Prvenstvu Hrvatske u lovu štapom s obale u kategoriji do 21 godine gdje je prvo mjesto osvojio Antonio Franić. S klupskim kolegom Martinom Ćurkom Franić je u momčadskom redoslijedu završio drugi. Početkom listopada Franić je u lovu iz brodice bio treći pojedinačno dok je s Ćurkom osvojio momčadsko zlato.

Lovilo se u Makarskoj gdje je domaće ŠRD Arbun organiziralo i PH s obale za kategoriju do 16 godina. I ovdje je jedna titula otišla u Zadarsku županiju budući da su Stipan Barišić i Ivan Pribilović iz biogradske Podlanice bili prvi u momčadskom plasmanu. Pojedinačno, Barišić je bio peti, a Pribilović sedmi.

Seniori - pojedinačno: 1. Angelo Kosović, 4. Marko Sikirić, 6. Mladen Bajlo, 10. Luka Gredičak, 12. David Bajlo, 18. Tomislav Štrkalj, 21. Igor Lakić (svi Zubatac, Zadar).

Momčadski: 2. Zubatac III (Bajlo-Kosović), 4. Zubatac (Bajlo-Sikirić), 7. Zubatac IV (Gredičak), 11. Zubatac II (Lakić, Štrkalj).

Uzrast U-21:

Pojedinačno: 1. Antonio Franić (Zubatac), 6. Domagoj Pribilović (Podlanica, Biograd), 12. Luka Mužanović, 15. Ivan Raspović, 20. Martin Ćurko (svi Zubatac)

Momčadski: 2. Zubatac (Ćurko-Franić), 4. Zubatac II (Raspović- Mužanović), 9. Podlanica (D. Pribilović).

Uzrast U-16:

Pojedinačno: 5. Stipan Barišić, 7. Ivan Pribilović (obojica Podlanica), 11. Dino Klarić, 18. Stipe Banić (obojica Zubatac), 23. Roko Begonja (Vir).

Momčadski: 1. Podlanica, Biograd (I. Pribilović, Barišić), 6. Zubatac, Zadar (Klarić, Banić).

04. svibanj 2024 08:10