StoryEditorOCM
SportMARATON PREKO-ZADAR

Startom sa rive u Preku, ove će godine uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

Piše Ivica Gjergja
1. kolovoza 2021. - 18:27

Domaćin maratona Preko – Zadar, Plivački klub Zadar, ove godine po 49. put organizira utrku i priprema novosti. Naime, maraton ulazi u Cro cup sustav daljinskog plivanja. To znači da će ove godine, na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, startom u 9 sati sa rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji, registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U Cro cupu sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600 m, a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači ne trebaju.

I ovim putem mole se ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49. maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica). Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, Emergensea i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko.

Iz PK Zadar pozivaju sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 49. maraton. Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba „Zadar“ na bazenu Kolovare ili putem web stranice: https://my.raceresult.com/174950/registration

Prijave za sudjelovanje koje su počele 12. srpnja, a završavaju 2. kolovoza u 12 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba www.pkzadar.hr.

02. kolovoza (danas) je krajnji rok za prijave za sudjelovanje na maratonu. Prema posljednjim informacijama dosad se prijavilo 125 plivača.

Pozivaju se svi gledatelji na bazenu Kolovare da se najbrži plivač očekuju iza 09.45 sati, a svečano proglašenje biti će u 13:00 sati uz odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi.

20. travanj 2024 06:55