StoryEditorOCM
SportIZ HNK PRIMORCA

Stefan Lazarevski: ‘Zadovoljni smo odigranim, no da je bio koji bod više sigurno bi bilo bolje!‘

Piše Ivica Gjergja
27. prosinca 2021. - 11:53

Svojim učinkom, voljom, željom i borbom za svaku loptu iskazao se kapetan HNK Primorca Stefan Lazarevski. On je primjer mladim nogometašima kako se bori za boje svoga kluba. Rijetki su oni koji će popularnog Lazu nadmudriti, uzeti mu loptu i pobjeći mu na terenu. U odigranim susretima, prvenstvenim, kup ili prijateljskim Lazo je prvi među suigračima. U natjecateljskoj polusezoni vodio je kao kapetan svoj Primorac. Uvijek spreman, na terenu daje svoj maksimum, pa i onda kada ne ide klubu on je među najboljima. Za njega će njegovi treneri reći da je njihova „produžena“ ruka. On zna podviknuti na suigrača, zna se postaviti i zatvoriti, on je tamo gdje je najteže i stoga ga njegove kolege suigrači izuzetno cijene. 

- Imam 31 godinu, počeo sam u mlađim naraštajima Primorca igrati nogomet, a vjerujem da ću tu i završiti nogometnu karijeru. Dugi se niz godina družim s nogometnom loptom, a kako se sada osjećam, sigurno je da ću još dugo pomagati mom Primorcu na terenu, a nakon toga možda i u nekoj funkciji u klubu. O tome je teško reći bilo što, no nikad se ne zna, onako na prvu će nam Lazo.

Primorac je zauzeo šesto mjesto, jeste li zadovoljni?

- Pored svega što nas je pratilo, a to je da smo nekako kasno počeli dobro igrati, igrali smo, pa mogu reći, toplo - hladno, a kada smo se dobro „ugrijali“ i počeli dobro igrati osvajati bodove i na strani završio nam je jeseni dio prvenstva. Zadovoljni smo odigranim, no da je bio koji bod više sigurno da bi bilo bolje. Promijenili smo i dva trenera, no to nije puno utjecalo na naše igre, osim što smo došli u formu kako je prvenstvo odmicalo.

Od sljedeće godine igra se jedinstvena Treća HNL, ima li Primorac namjeru sudjelovati u njoj?

- Svatko od nas nogometaša bi želio igrati u višem rangu, pa i ja. Hoćemo li igrati u jedinstvenoj trećoj odlučit će Uprava i naše čelništvo, a nama slijede pripreme da ih što bolje odradimo i spremni dočekamo proljetnji dio natjecanja, zaključio je Lazo.

18. travanj 2024 09:48