StoryEditorOCM
SportKAŽNJEN I GAGIĆ

Stigla kazna za Zadar nakon ogleda s Borcem! Evo koliko će klub platiti nesportsko ponašanje navijača

Piše D. Žura
2. veljače 2023. - 14:47

Ogled Zadra i Borca osim pobjede domaćina povukao je za sobom lavinu reakcija vezanih za ponašanje dijela zadarskih navijača, ali i nimalo sportsko držanje Đorđa Gagića, igrača gostujuće momčadi. Odlukom Hrvoja Vidana, Diciplinskog suca AdmiralBET ABA lige, kazne su izrečene KK Zadar i Gagiću. Iz kluba je pristiglo priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

„Nakon brojnih upozorenja ABA liga j.t.d. zbog ponašanja navijača na domaćim utakmicama KK Zadar, radi incidenta na utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Borca Mozzart iz Čačka na klupsku adresu stigla je nova kazna u iznosu od 5.000,00 €.

Osim novčane kazne, klubu je izrečena i mjera zatvaranja dvije tribine, jedan sektor na južnoj tribini i jedan sektor u press tribini (opisano niže na slici). Tribine će biti zatvorene za sljedeća dva susreta AdmiralBet ABA lige, protiv Crvene Zvezde Meridian te protiv Cedevita Olimpije.

Nažalost činjenica je da slučajevi nasilja, govor mržnje, vrijeđanje igrača i trenera nisu novost u sportu i svaki oblik istih KK Zadar najstrože osuđuje. Uvrede na utakmici Zadra i Borca Mozzart bacile su sjenu na tradicionalno gostoprimstvo našeg kluba prema svim protivničkim ekipama i nadamo se da će nakon ovih kazni navijanje na tribinama biti primjereno te bez uvreda na račun bilo kojeg igrača, trenera ili bilo koje ekipe. Nastavno na ovo pridružujemo se osudama Borca Mozzart na potez igrača Đorđa Gagića i sigurni smo kako ova događanja neće utjecati na odnose dva velika kluba koji su oduvijek prijateljski surađivali.

Još jednom pozivamo sve naše navijače da nas u ovoj situaciji podrže i navijaju fer i sportski. Ovaj klub oduvijek je i uvijek će živjeti radi navijača kojima se toliko dičimo i molimo Vas da i ubuduće budete ponos klubu kakav ste oduvijek bili!

21. srpanj 2024 00:39