StoryEditorOCM
SportNOVO RUKOVODSTVO

Stipe Bjeliš: ‘U županiji imamo pet dvorana gdje se može natjecati. Neće se ponoviti slučaj Pakoštana i Gauna‘

Piše Ivica Gjergja
30. prosinca 2023. - 21:43

S novom rukovodećom i upravljačkom strukturom u Udruzi za mali nogomet Zadarske županije, rekli bi, pušu novi pozitivniji vjetrovi. Iako su od prijašnjeg vodstva naslijedili četiri lige u natjecanju, novi je ‘tim‘ sve to posložio na najbolji način i učinio korak više.

Naime, dosta daleko se otišlo u tome da se oformi liga koja će biti pod ingerencijom Nogometnog saveza Zadarske županije, a ne da klubovi kao što je u prošloj MNK Pakoštane – igrao županijsku ligu Šibensko-kninske županije, da bi sad bio u Drugoj malonogometnoj –jug, što sada prolaze Gauni.

Nepotrebno! Rekli bi iz nekoliko razloga. U prvom redu u natjecanju Udruge ima 56 klubova, pa se svi pitaju je li moguće da se ne može izdvojiti deset klubova koji bi igrali pod ingerencijom krovne organizacije HNS-a. Nakon što je završila polusezona u natjecanju liga Udruge, pitali smo predsjednika Stipu Bjeliša što on kaže za netom završene lige i novu ligu koja će se oformiti?

- Zadovoljan sam ostvarenim u sve četiri natjecateljske lige. Sve je proteklo u najboljem redu, a vjerujem da će tako biti i u nastavku. Što se tiče Zadarska županije uvjeren sam da će već od sljedeće godine imati malonogometnu ligu u sklopu HNS-a. Dosad klubovi koji igraju naše lige nisu bili pod Savezom, no sada se to promijenilo i svi članovi Komisije za mali nogomet ZŽ su učinili prvi korak. Višestruka bi bila korist za sve od igrača, trener, službenih osoba, dakako i navijača, jer pobjednik te lige ima pravo igrati kvalifikacije za Drugu malonogometnu ligu –jug i kup. Još jednom uvjeren sam da će se ostvariti to brzo, kaže nam Bjeliš.

Uvjetno rečeno novi ste u Udruzi kao predsjednik, što vam je dalje činiti?

- Prvo što se mora regulirati je infrastruktura, u županiji imamo pet dvorana gdje se može natjecati i igrati susreti. To su SD Mocire, dvoran OŠ Zadarski otoci, Biogradu, Bankovcu i Svetom Filip i Jakovu. Kako će Zadar graditi montažnu dvoranu na Višnjiku trebali bi moći koristiti tzv. Dvoranu s plavim terenom. Također radimo na edukaciji trenera, jer trenutno imamo samo trojicu licenciranih, što je ispod svake razine. Edukaciju trenera očekujem tijekom 2024. godine, a ujedno i sudaca i delegata.

Neće li se više pojavljivati slučajevi Pakoštana i Gauna?

- Sve ćemo učiniti da se ne dogodi ni jedan slučaj više, onaj klub koji želi ići dalje, a bude prvak u viši rang moći će to uvjeren sam iz naše županije, kratko nam je kazao Bjeliš.

Još nešto?

- Da, imam lijepu vijest. U Sd Mocirama ćemo 4. siječnja kao Udruga od 16 do 18 sati imati akciju dobrovoljnog darivanja krvi uz prigodni domjenak, te druženje uz dalmatinske pjesme, gradele i frite, pozvani ste dođite - poziva Bjeliš.

25. rujan 2024 20:10