StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠKI KUP

Stipe Kuliš: Na utakmicu protiv "Splita" smo stigli bez treninga i izgubili, ali smo bili kvalitetan suparnik

Piše Ivica Gjergja
2. veljače 2022. - 21:34

Split se nakon sraza u Kupu „Krešimira Ćosića“ sa Sonik Puntamikom i pobjedi plasirao u četvrtfinale gdje ga čeka Gorica. Igrači Sonik - Puntamike iako bez treninga i problema koji su imali, dobro su otvorili susret tako da su prvu četvrtinu riješili u svoju korist. Odlično su se držali sve do 13 minute susreta, a onda su Splitovi igrači bili dobro raspoloženi šuterski gdje su na kraju ubacili 16 trica. Sve je išlo na mlin Splita, tako da je „Punta“ na kraju ostala za minus od 15 koševa - Split - Sonik Puntamika 87:72 (19:21, 25:12, 21:20, 22:19).

Kod Splita je Roko Ukić bio najbolji sa 24 poena (trice 5:11), i Karlo Žganec koji je uz 7 poena imao 15 skokova. Kod Sonik Puntamike najbolji je bio, a ujedno i prvi strijelac Ivan Vučić s 23 poena te Marko Prskalo sa 17 poena (trice 5:8).

Evo što su kazali treneri Splita i Sonik Puntamike.

-Većim dijelom smo kontrolirali zbivanja na terenu. Na počeku nismo bili na energetskom nivou na kojem smo željeli biti, ali to je bilo očekivano. Brzo smo reagirali na ono što je Sonik prikazao i utakmicu priveli kraju bez većih problema”, rekao je Splitov, trener Srđan Subotić.

-Na ovu utakmicu smo stigli bez odrađenog treninga od posljednje utakmice i nismo znali u kojem će se smjeru razvijati susret. Kvalitetno smo ušli u susret, držali intenzitet. Pobjeda je Splita zaslužena, ali smatram da smo bili kvalitetan suparnik, rekao je trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš.

10. svibanj 2024 07:11