StoryEditorOCM
SportSTOLNI TENIS

STK Donat izborio Super ligu!

Piše Ivica GJERGJA
1. travnja 2018. - 12:53
Stonten Donata1

Nakon dvije godine STK Donat u izuzetno dobrim izdanjima u ovoj ligi, na kraju su uvjerljivo prvi - od 18 susreta svih 18 su pobijedi, osvojili 36 bodova i izravno se plasirali u Super ligu, koju će igrati iduće godine. Svakako da su trener Davor Karlović i igrači zaslužili sve pohvale i čestitke.

Kada analiziramo učinak igrača pojedinačno, tada je Tomislav Zubčić bio impozantan - od 22 odigrana susreta pobijedio je u svih 22. U skoru parova Tomislav je sa Zeljkom Ivanom odigrao 16 susreta i svih 16 su pobijedili.

Ivan Zeljko je u pojedinačnom skoru odigrao 23 susreta 20 je riješio u svoju korist. U skoru parova Zeljko / Goja odigrali su dvije utakmice i obje pobijedili. Antonio Goja imao je 18 susreta od čega je 11 pobjeda. Bio je na kraju ovog izdanja i plasmana njegovih pulena trener Davor Karlović radostan, no upitali smo ga i oko preseljenja, evo što je kazao:

- Da, ovdje kod nas u klubu "stanuje" zadovoljstvo, odigrali smo izvrsno cijelu godinu. Ostvarili smo rezultat kojega malo tko u ovoj ligi ostvario, sve smo susrete pobijedili i plasirali se izravno u Super ligu koju ćemo igrati na jesen. Dakako da sam zadovoljan, opet igramo vrhunski tenis. Pa naš Tomislav Zubčić je najbolji igrač lige. Pitali ste i o preseljenju, teško mi je o tome pričati. U Bagatu smo posljednja četiri desetljeća. Igrale su tu brojne generacije našeg kluba. Od braće Amižić, Katić, Kordiš, Barić, preko Primorca, Gaćine, Rakvina, Ćukovića te mog brata Denisa i mene. Iz trošne dvorane izašla je plejada odličnih igrača, koji su nešto predstavljali u zadarskom, ali i hrvatskom, pa rekao bi europskom stolnom tenisu. Zna se kakva je dvorana. Preseljenjem na Višnjik počinje jedna nova era stolnog tenisa u Zadru s obzirom na to da svi znaju koliko je dvorana na Bagatu nama značila. Ipak, uvjeren sam da idemo u bolje uvjete u kojima ćemo raditi, uvjeren sam, bolje nego prije - u dahu će trener Karlović.

Što dalje, prvenstvo je gotovo?

-Da. Prvenstveno natjecanje za seniore je gotovo, sada ćemo se malo odmoriti, pa, slažete se, da su zaslužili, a kadeti i juniori nastavljaju s natjecanjem sve do polovice lipnja. Nakon toga nam predstoji negdje u srpnju pripreme za Super ligu, a o svim daljnjim detaljima o njoj znati će se na vrijeme. U super ligi natječe se deset momčadi, reče nam Davor.

Znamo da animirate i školsku djecu, sve kako bi dobili nove igrače, kako ide?

- Obišli smo mi iz STK Donat sve osnovne škole u Zadru gdje smo vršili animaciju da se dječaci uključe u trening stolnog tenisa. Zadovoljni smo povratnom informacijom od same djece koja su se poslije u velikom broju kod nas došla i okušat će se. Moramo imati u vidu kako je stolni tenis jedan mali sport. Mi ćemo od iduće sezone obići sve vrtiće na području Zadra i na taj način pokušati možda s predškolarcima početi popunjavati naš omladinski pogon. Ipak smo mi klub koji se može podičiti kako je u svom pogonu stvarao vrhunske igrače što želimo nastaviti, kazao je Davor.

 

25. travanj 2024 08:26