StoryEditorOCM
SportŽELJKO ŽILAVEC:

"Štrajka nema, Carter ostaje, plaća stiže za dan-dva, revizije se ne bojimo, a neki članovi Nadzornog odbora igračima pune glave besmislicama..."

Piše Dražen Žura
16. ožujka 2022. - 13:14

U nastavku priče oko, navodne, obustave rada u KK Zadar, koje nota- bene nije ni bilo u primislima igrača, sve je jasnije nakon sastanka kojeg je u srijedu ujutro odradio Željko Žilavec, direktor kluba.

- Bio je to jedan konstruktivan razgovor kroz kojeg se igrače upoznalo sa stanjem u Klubu, jer koliko sam mogao primijetiti do mnogih su stizale razne dezinformacije od strane nekih, u ovom trenutku nelegalnih članova Nadzornog odbora Kluba. Punilo im se glavu svim i svačim, jednostavno mi nije jasno kakvim se stvarima ljudi bave, umjesto da se problemi rješavaju argumentiranim dijalogom. Od financijskih problema koji postoje nitko ne bježi i to su igrači prihvatili, kao i činjenicu da će kroz dan ili dva dobiti plaću. Nikakvog štrajka nema – kazao je Žilavec.

Kako to obično u Zadru biva, podosta je onih koji sve znaju ,pa se zakotrljala informacija da Klub posve sigurno napušta Justin Carter. Neki su čak isticali kako u ruci ima novi ugovor s europskom adresom. Žilavec je na to samo odmahnuo rukom....

- Carter ima isti status kao i ostali igrači, bio je na razgovoru, sve mu je objašnjeno i zajedno idemo dalje. Ne bih širio priču oko Cartera, jer doista nema potrebe. Igračima sam otvoreno kazao kako ću organizirati dolazak bivših članova Nadzornog odbora, ali samo u ulozi gradskih vijećnika da im izravno u lice kažu što ih to muči vezano za Klub i oko njih igrača. Nikakve kuloarske smicalice nemaju smisla – kazao je Žilavec, koji nije mogao propustiti jednu stvar....

- Nakon poznate priče o tome da desnom rukom glasuju za kredit, lijevom protiv istog kao točke dnevnog reda na Gradskom vijeću, puno mi je jasnije koliko je kao članu Nadzornog odbora bilo teško raditi gospodinu Ivanu Sunari. Uopće me ne čudi da je podnio ostavku! Nadalje, stalno se ističe revizija i time se stvara slika da netko nešto krije. Nikakav problem nije da revizija uđe odmah, danas, ili nakon Skupštine kluba ili nakon formiranja novog NO-a. Zašto to govorim? Jer kompletno poslovanje kluba ne može se tek tako izbrisati gumicom, pa mi nije jasno čemu toliko nestrpljenje. Mene više muči činjenica što NO-a nije poradio na tome da nastupi s jednim kvalitetnim programom kojim bi KK Zadar brodio dalje – zaključio je Žilavec.

27. travanj 2024 05:05