StoryEditorOCM
SportFOTO: PAO S MOSTA

Strašne scene s utrke koja se pretvorila u horor! U teškoj nesreći stradao jedan od najboljih na svijetu

Piše SN
15. kolovoza 2020. - 18:51

Jedan od najtalentiranijih mladih biciklista današnjice, 20-godišnji Belgijac Remco Evenepoel, doživio je težak pad na jednodnevnoj utrci po Lombardiji, gdje je 40-ak kilometara prije cilja, pri jednom spustu, pao preko ograde jednog kamenog mosta.

Prema vijestima talijanske državne televizije RAI i dostupnim snimkama, Evenepoel je u svjesnom stanju prevezen s mjesta nesreće kolima hitne pomoći.

Utrka po Lombardiji jedan je od klasičnih, jednodnevnih monumentalnih biciklističkih događaja, a Evenepoel je bio među favoritima za pobjedu. Pred biciklistima je bio 231 kilometar na trasi od Bergama do Coma.

Mladi Belgijac je ove godine bio pobjednik na devet utrka, više nego ijedan drugi natjecatelj, a slavio je u svim višeetapnim natjecanjima na kojima je startao.

Pobjeda Jakoba Fuglsanga

Jakob Fuglsang (Astana) je u subotu postao prvi danski biciklist koji je pobijedio na "Il Lombardiji", jednodnevnoj monumentalnoj klasičnoj utrci koja je startala u Bergamu i nakon 231 kilometra završila u Comu, a koja će ove godine ostati upamćena i po teškom padu sjajnog 20-godišnjeg Belgijca Remca Evenepoela. 

Za 35-godišnjeg Danca, osvajača srebrnog olimpijskog odličja u cestovnoj utrci na Igrama u Rio de Janeiru 2016., ovo je drugi osvojeni monumentalni klasik, a prvi je osvojio prije godinu dana na utrci Liege-Bastogne-Liege.

Do trijumfa na utrci po Lombardiji stigao je za pet sati, 32 minute i 54 sekunde, ispred Novozelanđanina Georgea Bennetta (Jumbo-Visma) koji je zaostao 31 sekundu, dok je trećeplasirani Rus Aleksandr Vlasov (Astana) ciljem prošao 51 sekundu iza pobjednika i svog momčadskog kolege. 

Četvrto mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik na Lombardiji Nizozemac Bauke Mollema (Trek-Segafredo) koji je zaostao 1:19 minuta za Fuglsangom, dok je peti bio njegov momčadski kolega Talijan Giulio Ciccone (+1:40).

Fuglsang je pobjednički manevar izveo nešto više od šest kilometara prije cilja, kad se na posljednjem usponu odvojio od Bennetta koji nije mogao pratiti njegov tempo, a ostali su već bili previše zaostali da bi se uključili u borbu za pobjedu.

"Il Lombardia" (Bergamo - Como, 231 km) 1. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) 5:32:54 sati 2. George Bennett (NZ/Jumbo-Visma) +0:31 3. Aleksandr Vlasov (Rus/Astana) +0:51 4. Bauke Mollema (Niz/Trek-Segafredo) +1:19 5. Giulio Ciccone (Ita/Trek-Segafredo) +1:40 6. Vincenzo Nibali (Ita/Trek-Segafredo) +3:31 7. Max Schachmann (Njem/Bora-Hansgrohe) +4:31 8. Diego Ulissi (Ita/UAE Team Emirates) +5:20 9. Ben Hermans (Bel/Israel Start-Up) +6:00 10. Mathieu van der Poel (Niz/Alpecin-Fenix) +6:28

25. travanj 2024 12:25