StoryEditor
SportDANIJEL JUSUP INTENZIVIRAO TRENINGE

Stručni stožer dobio dva pojačanja, kondicijski trener je Bernard Kotlar, te Tomislav Ružić proslavljeni igrač Zadra i Cibone

30. listopada 2019. - 14:55
jusup-270410

Upravo onako kako je po svojem dolasku najavio Danijel Jusup u momčadi Zadra na svim poljima nižu se promjene. U igračkom mozaiku novi je Akos Keller, dok je James Farr postao višak....

U međuvremenu, stručni stožer dobio je dva pojačanja, kondicijski trener je Bernard Kotlar, inače iznimno uspješan ravnatelj Osnovne škole Smiljevac u Zadru, te Tomislav Ružić proslavljeni igrač najprije Zadra potom i Cibone, kao i nekoliko inozemnih klubova.

- Mi smo kroz ovaj tjedan malo pojačali treninge, s obzirom na to da smo došli do nekakve procjene da ekipa treba puno bolje trčati. Vidim tu puno prostora za pomak, pa sam stručnom stožeru priključio Kotlara, koji je izuzetan stručnjak u planiranju i programiranju treninga. Bez tog dijela bi teško išlo. Ružić dolazi kao stručnjak koji će pomoći u radu, ali i obrazovati se trenerski kao dio mladih snaga koje bi jednog dana trebale preuzeti klub. U 30 godina, koliko radim ovaj posao, nisam bio u kompliciranijoj situaciji, ne može ju izvući jedan čovjek i zato sam pokušao angažirati sve resurse koji su dostupni, uz nužna pojačanja- kazao je Jusup i tek se dijelom dotaknu utakmice s Alakrom istaknuvši kako se u nju mora ući u "crveno".

Nedavno su u pobjedama Zadra u HT Premijer ligi , kontra Vrijednosnica Osijek , Adria Škrljeva i Dubrave, značajne minute slično tome i učinak imali mladi igrači. Hoće li ponovno biti u fokusu u ogledu sa Sinjanima.

- Pokušavam nekima dati makar dvije, tri minute dok Uljarević kao mladi igrač dobiva pravu šansu. Ali nije suština dati mladom igraču da igra, već mladog igrača treba prvo dobro pripremiti, a onda mu dati da igra, jer ako ga nisi pripremio, činiš mu medvjeđu uslugu. A ovi dečki nisu adekvatno spremni. Tek kad su dobro spremni, onda neće biti nikakvih frustracija, jer će biti na svom maksimumu, a mi ćemo znati mogu li oni odigrati ili ne. Zato i stvaram ovo okruženje da se te igrače podigne na jedan viši nivo – zaključio je Jusup, najavivši i pojačanje na vanjskoj poziciji.

Utamica se igra u četvrtak na večer s početkom u 19 sati.

 

Izdvojeno

15. srpanj 2020 17:47