StoryEditorOCM
SportNAKON POVIJESNOG USPJEHA SANDRA PERKOVIĆ SE VRATILA U ZAGREB

Stvari se nisu odvijale kako su trebale, ali da je peto zlato lako, osvajao bi ga svatko

Piše SN
14. kolovoza 2018. - 00:18
docek

Sandra Perković u subotu je na Europskom prvenstvu u Berlinu ispisala povijesne stranice atletike. Dva dana kasnije vratila se kući u Zagreb.

Hrvatska bacačica diska hicem je od 67.62 metara pobijedila konkurenciju u Berlinu i postala prva osoba u povijesti atletike s pet uzastopnih zlata na europskim prvenstvima u istoj pojedinačnoj disciplini.

Po dolasku u Zagreb Perković su dočekale tamburice, a ona je prvo pojurila u zagrljaj svojim najmilijima.

"Jako mi je drago da sam to peto zlato donijela u Hrvatsku i da smo povijest ispisali zajedno. Bilo je dosta teško kao što ste i vidjeli, ali na kraju smo se opet izvukli kao pobjednici što je najbitnije. Utisak ovog natjecanja je da je zlato oko vrata i kao što sam ranije rekla, da je peto zlato osvojit lako, osvojao bi ga svatko", rekla je Perković u obraćanju novinarima.

Je li zlato istog sjaja kao ono prvo?

"Prvog se ne sjećam jer je to bilo 2010., malo su izblijedile emocije, ali svako zlato ima svoju priču. Ali ovo mi je dosta simpatično da je bilo jako teško zlato. Ne želim reći da sam poklenula pod pritiskom, ali možda se stvari nisu odvijale kako su trebale. Simpatična je činjenica da sam bacila 67.62 isto kao što sam bacila 2012. godine u Helsinkiju nakon dva iksa kada sam isto odnijela zlato ispred Nadine Müller. Povijest se ponovila i to u Njemačkoj", rekla je Perković u jednom dahu.

BERLIN, GERMANY - AUGUST 11: Bronze medalist Shanice Craft of Germany, Silver medalist Nadine Mueller of Germany, and Gold medalist Sandra Perkovic of Croatia celebrate after the Women's Discus Throw Final during day five of the 24th European Athletics Championships at Olympiastadion on August 11, 2018 in Berlin, Germany. This event forms part of the first multi-sport European Championships. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

 

Otkrila je Perković i što joj je prolazilo glavom u tim trenucima.

"U tim trenucima mi pokušavamo ostati koncentrirani i naći način kako da dovedemo natjecanje u svoju korist. Nakon prvog hica koji je završio u mreži, a koji bi bio dalek morala sam promijeniti taktiku. To je bio hitac od 59 metara...kasnije sam u razgovoru s Edisom dogovorila da idemo na sve ili ništa, da rokamo. Ondfa je uslijedio opet hitac u mrežu koji bi, da je izašao, bio jako dobar. Ostaje peta i šesta serija, tada se počnu miješati emocije. Hoću li ostaviti za kraj nešto, vaditi se na kraju ili u petoj seriji ako je moguće. Ali bilo bi preveliko opterećenje ostaviti za kraj tako nešto pred njemačkom publikom jer ispred mene su bile tri Njemice i možda bi bila onda drugačija atmosfera. Kada je taj disk izašao van moja sreća je bila neizmjerna. Čak su neki portali prenijeli dodatne moje emocije, ali ja sam samo čovjek od krvi i mesa", objasnila je peterostruka europska prvakinja.

Bila je to aluzija na psovku izrečenu u žaru borbe i natjecanja nakon pobjedničkog hica.

20. travanj 2024 01:25