StoryEditorOCM
SportZADARSKA HOBOTNICA O NASTAVKU SVJETSKOG PRVENSTVA

Subašić na najjače: Mi ne znamo kalkulirati, idemo gaziti i dalje!

Piše SD
23. lipnja 2018. - 16:10
SUBA1.JPG

Nakon veličanstvene pobjede protiv Argentine i prolaska Hrvatske u drugu krug po prvi put na SP-ima nakon dvadeset godina, odnosno legendarne 1998. fodine, vratar Monaca Danijel Subašić ima razloga za dvostruko slavlje. Ne samo što su "kockasti" deklasirali dvostrukog bivšeg prvaka svijeta, već Hrvatska odnosno Subašić nakon tri sata igre nije primila gol. Hrvatskoj sada slijedi okršaj s Islandom u utorak u Rostovu, pa potom osmina finala.

- Nećemo kalkulirati. Idemo po tri boda protiv Islanda, igramo i dalje našu našu igru. Idemo prema prvom mjestu. Cilj nam je bio da prođemo skupinu, polako – stao je na loptu Subašić.

Izazvali ste euforiju u domovini. Kako ste vi igrači proslavili veliku pobjedu?

- Nije bilo posebnog slavlja, ali proslavili smo ipak malo u svlačionici. Ne pobjeđuje se svaki dan Argentina s 3:0. Ne možeš na treningu nekoga dobit 3:0, a kamoli Argentinu! To je super, vrhunski, čudo. Odlično će nam to doći da se dodatno napunimo samopouzdanjem. Ludilo, ali idemo dalje – kazao je bivši vratar Hajduka.

Hrvatska je opet imala dobru potporu s tribina?

- Hvala tim ljudima što su nam podrška, neka to budu i dalje. Samo uz pozitivnu atmosferu možemo ići naprijed – zaključio je Subašić.

10. svibanj 2024 12:50